Beeld bij Iddink ransomware_aanval

Cyberaanval Iddink

Bestelsysteem leermaterialen vo geraakt door ransomware-aanval

Iddink Learning Materials BV, de leverancier van schoolboeken, (digitaal) leermateriaal en schoolspullen voor onze vo-leerlingen, is op donderdag 11 april jl. getroffen door een ransomware-aanval. Iddink heeft gemeld dat de hackers ook gegevens hebben gestolen. Door deze hack kunnen de gegevens van onze leerlingen, ouders en scholen dus in handen zijn van de hackers. Hierover heeft Iddink ons vrijdagavond op de hoogte gebracht. Magister is niet geraakt door deze aanval.

Het gaat om naam, geboortedatum, adres, woonplaats en mogelijk contactgegevens, zoals e-mailadres en telefoonnummer van ouders. Het is ook mogelijk dat informatie over de betaling (bankgegevens) opgenomen zijn in de database van Iddink als de ouders/leerlingen zelf aanvullende schoolspullen hebben besteld (rekenmachine, potloden etc.).
Iddink zoekt momenteel uit over welke informatie de hackers beschikken. Wij gaan er vooralsnog van uit dat hackers de beschikking hebben gekregen over alle informatie.

Door de aanval heeft Iddink momenteel geen toegang meer tot de systemen van Iddink Learning Materials. Iddink voert verder onderzoek uit naar de omvang van de situatie en heeft maatregelen genomen om de gevolgen te beperken.

Zie voor een actueel overzicht van de situatie NIEUWS BLOG – Iddink of het persbericht van Iddink Pers & Nieuws – Iddink Group

 

Ben jij een oud-leerling van Lentiz?
Voor oud-leerlingen, ouder(s)/verzorger(s) oud-leerlingen hebben we deze informatiebrief opgesteld. Wij hopen hiermee ook deze groep voldoende te hebben geïnformeerd.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht