Escaperoom: Skills voor de klas 

Op 6 en 8 december stond er een speciale bus voor de school. Zodra de leerlingen instapten, merkten ze dat dit geen gewone bus was, maar een escaperoom waarin ze werden uitgedaagd om de juiste ‘skills’ in te zetten om opdrachten samen op te​ lossen.

Alle opdrachten waren gekoppeld aan skills die je nodig hebt als leerkracht. Dé uitdaging was om binnen vijftien minuten uit de bus te ontsnappen en vol trots te zeggen: “Ik heb skills voor de klas!”

Alle leerlingen van havo 3 en vwo 3 kregen de gelegenheid om de bus te bezoeken. De bovenbouw kon op inschrijving en interesse deelnemen. Na het bezoeken van de bus gaven studenten van de pabo meer informatie over de opleiding te beantwoorden ze vragen van de leerlingen.

Het initiatief komt vanuit vijf onderwijsbesturen. Zij hebben in samenwerking met de pabo’s Thomas More Hogeschool, Hogeschool Rotterdam en InHolland Rotterdam een landelijke subsidie ingezet voor deze campagne. Met een speciale ‘Skills voor de klas-bus’ willen de partijen middelbare scholieren inspireren, zodat ze kunnen ontdekken of het beroep bij hen past.

De campagne is te volgen op Instagram: @skillsvoordeklas en via www.skillsvoordeklas.nl 

Terug naar het nieuwsoverzicht