Finaleplek Skills Talents

Maandag 9 december zijn drie leerlingen van Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum doorgedrongen tot de finals van de Skills Talents op het gebied van Economie en Ondernemen. Tijdens het provinciale kampioenschap in het Haagse World Forum wisten de jongens Roy Stolze, Lars Kesselring en Len Ruiterman uit het vierde leerjaar van Het Groene Lyceum zeven vmbo instellingen achter zich te laten en mogen zich op 5 en 6 maart 2020 verdedigen tijdens de landelijke finale in Leeuwarden.

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor het vmbo en bedoeld ter voorbereiding op het examen. In totaal zijn er tien verschillende onderdelen waar vmbo-leerlingen kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Dat doen ze in teams van drie personen. Skills Talents bestaat uit een voorronde (op school), een provinciaal kampioenschap en de nationale finale. In de finale werken ze daarnaast als provincieteam samen met deelnemers van de andere wedstrijden. De deelnemers kunnen de beste worden in hun vakgebied, maar ze kunnen ook de beste worden als provincieteam.

Tijdens de finale op 5 en 6 maart wordt voor elke wedstrijd bepaald welk vakteam het beste van het land is. De finale duurt anderhalve dag en bestaat uit een overnachting, een opening en een wedstrijddag. Wij wensen ‘onze’ jongens veel succes!

Terug naar het nieuwsoverzicht