Floracollege

België

Vertrokken op 9 oktober en weer terug op 14 oktober

De eerste belevenissen
Woensdag 9 oktober was het zover. We vertrokken met zijn allen in de schoolbus naar België. Het is een gezellig team, de sfeer zit er goed in en om half 5 zijn we aangekomen in Waregem. Bloso en de paarden… en nog meer paarden hebben we in de stallen gezien.
Op donderdag is het eindelijk zover. Op wie mogen we rijden en hoe ziet mijn paardje eruit? We worden in twee groepen ingedeeld en de pret kan beginnen. Met uitstappen mogen we zelfs door de waterbak buiten op de crossbaan rijden. Met de extra verzorgingsles zijn we allemaal enthousiast bezig geweest met de opdrachten en hebben we de paarden extra aandacht geven.
Daarna hebben we de paardenwinkel en de renbaan bewonderd. Na een bezoekje aan de supermarkt voor snoep en chips weer terug naar het hotel.
Vrijdag weer een nieuwe dag.

Vrijdag 11 oktober 2019
En voordat je het weet is het alweer vrijdag. Op donderdagavond de hal omgebouwd tot een knusse ruimte om verjaardagstaart te eten en het spelletje de kletspot spelen. Echt heel gezellig. Nog even snel de paarden knuffelen waarna iedereen ging slapen.
Na het ontbijt… hup de paardenlaarzen aan en een nieuwe dag begint met paarden verzorgen en rijden. Daarna de handen uit de mouwen gestoken en mesten maar. De laatste praktijkopdrachten gemaakt en een rondleiding gekregen met uitleg over soorten voer, welke hoeveelheid een paard moet krijgen en waar het voer in de stallen staat.
Met paardrijden zijn we met zijn allen goed vooruit gegaan en het zijn twee pittige lesjes geworden. In de avond zijn we naar het zwembad geweest en daarna hebben we tijd voor onszelf gehad. Zaterdag en zondag naar Gent en Antwerpen.

Zaterdag 12 oktober 2019
Zaterdag een dagje zonder paarden. Omdat het weekend was mochten we later ontbijten. We werden verrast met chocolade croissants voor ontbijt en voor de lunch door de kokkin. We gingen eerst de treinkaartjes halen voor zondag om naar Antwerpen te reizen. Vanuit Antwerpen gingen we op weg naar Gent met de schoolbus. Eerst de Sint Pieters Abdij bezocht met een audio tour vol met verassingen. Op de helft waren de hekken gesloten. We moesten helemaal omlopen en weer langs de start. Het leek wel monopoly.
In de mooie stad van Gent gewinkeld met als afsluiting naar de film The Lion King.  En in kader van internationalisering hebben we de film Engelstalig gekeken met Franse en Nederlandse ondertiteling. Daarna gingen we met de schoolbus terug naar Waregem. Bij het ticketautomaat voor parkeren kregen we de melding Welkom, u staat hier niet geparkeerd. Toch is het ons gelukt om veilig bij het hotel aan te komen. Daarna hebben we nog lekker uit kunnen leven om vervolgens te slapen.

Zondag 13 oktober 2019
Op zondag na ontbijt gewandeld naar het trein station. Vervolgens begon onze reis naar Antwerpen Centraal. Bijna 2 uur later kwamen we aan bij de Antwerpse ZOO.
We hebben heerlijk in het zonnetje vele dieren mogen bewonderen en aan het einde van de middag begon de reis weer terug. Bij aankomst in Waregem was het aan het regenen. Sylvia ging de schoolbus ophalen bij Bloso en samen hebben we bij de Pizza hut pizza’s gehaald en genoten van het feestmaal na een lange dag.
Maandag alweer de laatste dag met het spel ponygames en een quiz. In de middag weer huiswaarts. De dagen zijn voorbij gevolgen.

Hier enkele foto’s: