Nederland

Vertrek:
Dagelijks vanaf school

Maandag Delft – 8.15 uur vanaf Floracollege en 16.00 uur weer terug.
Activiteiten: Rondvaart, museum en Brouwerij
Dinsdag Rotterdam – 8.30 uur vanaf Floracollege en 17.30 uur weer terug.
Activiteiten: opdrachten Lasergamen en Euromast
Woensdag Hoek van Holland – 9.30 uur vanaf Berghaven Hoek van Holland en 15.30 uur terug op Rechtestraat 40, Hoek van Holland
Activiteiten: Fast Ferry, fort en surfen
Donderdag Schiedam – 7.45 uur vanaf Floracollege en 15.30 uur weer terug. (Den Haag is veranderd naar Schiedam)
Activiteiten: we brengen dan een bezoekje aan het stedelijk museum Schiedam. Vervolgens lopen wij naar de Euroscoop. Om 13.30 start de film waar wij naar toe gaan.
Tussen half 4 en 4 uur zullen wij dan weer terug zijn in Naaldwijk.
Vrijdag Amsterdam – 8.30 uur vanaf Floracollege en 18.00 uur weer terug.
Activiteit: opdrachten Anne Frank huis

Op maandag 14 oktober werd met frisse moed de ploeg Nederland verzameld. De toffe truien werden uitgedeeld en met 18 leerlingen en 4 begeleiders werd via het OV aanvang gemaakt naar Delft. De ‘reis Nederland’ werd al snel omgedoopt naar ‘NL. Toerist in eigen Land’.
Op Delft Centraal togen wij naar Delft Rondvaartboot, een rondje in Delft met zijn kleurrijke geschiedenis. We hebben veel gebouwen gezien zoals De Boterbrug waar vroeger de boter werd bewaard, dat was lekker koel. De scheve toren van de kerk De Oude Jan en heel veel studentenhuizen. Eenmaal aangemeerd liepen wij naar De Porcelyene Fles, de fabriek waar het echte Delfts blauw word gemaakt. Mooie tour en zeer lucratieve prijzen van het handgemaakte aardewerk. Na een gezonde lunch was de volgende stop de Delftse Brouwers. Onlangs werd deze brouwerij geopend. Een mooi verhaal werd verteld over ondernemen, pils, het historische pand. Zo, dat was een 1e toffe dag.
Dinsdag 15 oktober volgde de reis met de bus naar het mooie Rotterdam. Via Blaak volgde een speurtocht naar de Euromast. Daarna volgde een actieve laser game in een ruimte van een grote boot, waarbij 1 docent compleet werd ingemaakt. Hierna zoefden we naar boven op de Euromast. Mooie skyline van Rotterdam gezien. Dit was wederom een leuke dag met veel indrukken van de grote stad.
Dan woensdag 16 oktober, so far so good. Hoek van Holland. Eindelijk in de ochtend het zonnetje. Zo stapte wij opgewekt op de Fast Ferry. Met een onwijs aardige bemanning spotten wij zeehonden, havenactiviteiten, vette boten, echt een aanrader. Na de boot even spoorzoeken naar de Bremer bunker waarbij een zeer informatieve geschiedenis van de oorlog om de Hoek gegeven werd. Dan even snel een vissnack en hop naar de Hoekse Surfschool. Een groot deel van de leerlingen trotseerde met wetsuit het frisse water. Daar knalde iedereen met surfplak over het water, super tof om te zien! Echt, de begeleiding is trots op jullie. Moe, voldaan, fris maar vol energie gaan we morgen naar Schiedam. Den Haag is al door de boeren bezet vandaar. Maar met deze groep die steeds meer tot elkaar komt, maken we daar ook een mooie dag van.

Donderdag 17 oktober en hop weg naar Schiedam, alternatief voor Den Haag. Met de OV rechtstreeks naar Schiedam centrum. Leuk oud knus centrum. Even langs de AH voor wat voedsel en naar het Beeldend Museum. Daar konden verschillende tentoonstellingen bezocht worden. Rustig gewandeld in het zonnetje naar de Bios, Euroscoop waar een friet werd aangeboden en de Nederlandse film F. De Liefde werd bezocht. Leuke comedy met mooi beeldmateriaal van Nederland en Curaçao.

Vrijdag 18 oktober met de bus naar de hoofdstad. Even op school de ski reis binnen halen en lekker met de luxe bus naar  Amsterdam. Na een korte uitleg van de docenten dat Amsterdam best opmerkelijke mensen lopen en het ook druk met vooral toeristen is kwamen wij een vrij gezellige groep Engelse dames tegen en iemand die zijn stoel overal meenam. Na de uitleg over de klein speurtocht werd kennis gemaakt met de in en outs van het centrum. Na vakkundig de Bijenkorf leeggekocht te hebben volgde de tocht naar het Anne Frank Huis. Na wat regen werd in het Huis een les aangeboden die de leerlingen met veel interesse volgde. Daarna was een tour in het Achterhuis. Met veel indrukken stapte de groep in de bus. Na wat files kwamen wij best moe maar voldaan aan bij onze school.

Bedankt aan alle leerlingen voor een heel fijne week.  Wij als docenten hebben genoten van jullie.

Namens het team:
mevrouw E. Klein
mevrouw F. van Bergenhenegouwen
de heer S. Beijer
de heer E. Özdimir