Hovenierstudenten Lentiz | MBO Maasland genomineerd voor impactprijs

Het project Levende tuin De Werf van hovenierstudenten van Lentiz | MBO Maasland is genomineerd voor de impactprijs Groen Onderwijs van GroenPact.

Alle projecten die op een of ander manier impact hebben op voedsel, klimaat, en/of leefbaarheid kunnen genomineerd worden voor deze impactprijs. In de wijk Schiedam Ketel ligt ontmoetingscentrum De Werf. Het ontmoetingscentrum is duurzaam gerenoveerd. Daar hoorde een duurzame tuin bij. De hovenierstudenten van Lentiz | MBO Maasland hebben deze tuin bedacht en gemaakt. Hun project dient nu als voorbeeld voor de hele wijk.

Ruim 40 partijen uit bedrijfsleven, onderwijs en overheid vormen samen de fundering van GroenPact. Op 26 oktober 2016 ondertekenden vertegenwoordigers van deze partijen de ‘Ontwikkelagenda groen onderwijs 2016-2025‘. De Ontwikkelagenda beschrijft de concrete doelen en acties die de ondertekenaars ondernemen om samen te zorgen voor voldoende goed opgeleide mensen voor de groene sector. GroenPact staat voor krachtig en toekomstgericht groen onderwijs, van vmbo tot wetenschappelijk onderwijs.

GroenPact reikt de impactprijs uit aan het winnende project dat impact heeft op voedsel, klimaat, en/of leefbaarheid. Naast het project van de hovenierstudenten van Lentiz | MBO Maasland dingen ook andere projecten mee naar deze impactprijs.

Meer weten over Lentiz | MBO Maasland of de opleidingen?

Werken aan je toekomst doe je op Lentiz | MBO Maasland met plezier en betrokkenheid. Als je kiest voor een opleiding in Maasland betekent dat dat je de komende jaren veel in Maasland en de regio zult zijn. Dan is het belangrijk dat je je op school en in de omgeving thuis voelt en in aanraking komt met de sectoren waarin je later kunt gaan werken. Daar werken we graag aan op school, samen met jou. Niet alleen binnen het lesprogramma, maar juist ook daarbuiten.

Zijn dieren jouw passie of werk je graag in de buitenlucht? Vind je sporten en sportevenementen organiseren leuk? Lentiz | MBO Maaland biedt je een breed aanbod aan mbo-opleidingen op alle niveaus, zowel in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) als in de beroepsopleidende leerweg (BOL).

Terug naar het nieuwsoverzicht