Alles over stages

Praktijk- en werkervaring opdoen zijn belangrijke onderdelen van je opleiding. Je kunt deze ervaring opdoen door stage te lopen bij een bedrijf. Bij sommige opleidingen van Lentiz kun je zelfs in het buitenland stagelopen! Je leert tijdens je stage de geleerde theorie in de praktijk toepassen en hoe het eraan toegaat in het bedrijfsleven. Je gaat bij een bedrijf meelopen of echt werken. Bij het bedrijf leer je welke werkzaamheden je moet uitvoeren en hoe je dat het beste kunt doen.

Stage op het vmbo

Als je een vmbo-opleiding volgt kun je stagelopen bij een bedrijf naar jouw keuze. Veel scholen hebben een adressenbestand met stagebedrijven, maar als jij zelf een bedrijf hebt gevonden waar je stage kunt lopen, en dit bedrijf voldoet aan bepaalde eisen, dan mag dat natuurlijk ook! Tijdens een vmbo-stage maak je kennis met het bedrijfsleven. Je doet werkervaring op en ontdekt wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Zo kun je een goede keuze maken voor je vervolgopleiding.

Beroepspraktijkvorming (BPV) in het mbo

Praktijk is belangrijk voor het leren. Het leren in de praktijk vormt dan ook een belangrijk onderdeel van het mbo. Je doet tijdens je BPV ervaring op in een erkend leerbedrijf. Tijdens je BPV raak je vertrouwd met de sfeer in een bedrijf of instelling en leer je kennis en vaardigheden in de praktijk toe te passen. Je wordt door een praktijkopleider binnen het leerbedrijf begeleid. Natuurlijk word je ook vanuit de school begeleid.

Raadpleeg www.stagemarkt.nl voor een passende werk-/stageplek. In het erkenningsregister kun je per opleiding zoeken naar een erkend leerbedrijf in jouw regio.