Lely GoDare voor klas 3

Er is hard gewerkt tijdens de vakantie: een nieuw ingericht technologielokaal is bijna klaar en apparatuur is aangeschaft, van 3d-printers tot zagen en lasersnijders. Het startsein klinkt op 16 september. Samen met Lely/Gevasol bieden we in een blok van 6 weken een nieuwe vorm van onderwijs aan.

Samenwerking

De wereld verandert snel en het Revius wil leerlingen hier goed op voorbereiden. De samenwerking met GoDare biedt hiervoor mooie kansen. Komend jaar bieden zij engineers om inhoudelijk de projecten te ondersteunen. Tevens bieden zij een dagdeel per week twee onderwijskundige begeleiders om de toepassingen van de voorhanden zijnde technologie goed uit te leggen. De docenten van het Revius geven de lessen.

GoDare

Lely, de toonaangevende leverancier van robotica en managementsystemen voor het melkveebedrijf en Gevasol, de expert in slimme oplossingen voor beweging- en gas/vloeistof sturing, hebben hun krachten gebundeld om jongeren te inspireren om gebruik te maken van technologie en innovatie om een betere wereld te creëren. Onder de naam ‘GoDare’ willen zij de volgende generatie technische pioniers nieuwsgierig maken door ze in contact te brengen met de makers en de machines.

Onze leerlingen van klas 3 krijgen uitleg over verschillende technieken en gaan hier ook daadwerkelijk mee aan de slag. Vervolgens komt er een  een challenge (een uitdagende opdracht) op het programma te staan. Door tekenen en ontwerpen zoek je naar oplossingen en verwerk je deze in een technisch eindproduct.

Terug naar het nieuwsoverzicht