Lentiz | Dalton doneert opbrengst mondkapjes aan Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Afgelopen jaar is er op Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum een ontwerpwedstrijd voor mondkapjes georganiseerd. Elke leerling mocht mee doen en er zijn veel toffe ontwerpen gemaakt. De opbrengsten van de verkochte mondkapjes zijn gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

De leerlingenraad heeft een keuze gemaakt voor het mooiste ontwerp, dat was van Sophie Fatels uit de derde klas van de MAVO. “Ik had het niet verwacht maar ik vind het wel super leuk dat iedereen met mijn mondkapje rond loopt. Ik weet eigenlijk niet hoe ik aan deze print ben gekomen maar een ding wist ik wel: er moeten virusjes in. Mijn vriendin Liv heeft me ook nog een tip gegeven: het logo van de school is ook rond dus had ik bedacht om die ook in de print te verwerken.” Dankzij de ouderraad was het mogelijk om alle leerlingen van de onderbouw en het personeel een mondkapje met het ontwerp van Sophie te geven.

De (ontworpen) mondkapjes zijn ook verkocht aan leerlingen. De opbrengst hiervan mocht worden geschonken aan een goed doel. De leerlingenraad heeft ervoor gekozen om het bedrag van € 485,80 te doneren aan het Prinses Máxima Centrum. De foundation was hier enorm dankbaar voor: “Wat een mooi gebaar vanuit de schooldirectie om het bedrag dat is opgehaald met de verkoop van de ontworpen mondkapjes en dat de leerlingenraad ons Centrum heeft gekozen. Met deze offline actie voor het Prinses Máxima Centrum dragen jullie bij aan de missie, ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.”, aldus Barbara de Clercq Zubli van het Prinses Máxima Centrum.

Beeld Chardon_25jan
Terug naar het nieuwsoverzicht