Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum doorgedrongen tot de finals van de Skills Heroes

Vrijdag 31 januari 2020 is Renzo Grootscholten van Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum doorgedrongen tot de finals van de Skills Heroes op het gebied van Ondernemer retail. Tijdens de kwalificatiewedstrijd in het Limburgse Heerlen wist Renzo uit het vijfde leerjaar van Het Groene Lyceum acht deelnemers achter zich te laten en mag zich op 4, 5 en 6 maart 2020 verdedigen tijdens de landelijke finale in Leeuwarden.

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Studenten kunnen in circa 50 jaarlijkse wedstrijden hun skills laten zien. Skills Heroes bestaat uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijden en de uiteindelijke nationale finale. In de finale wordt bepaald wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied.

Tijdens de finale op 4, 5 en 6 maart wordt voor elke wedstrijd bepaald wie in zijn/haar vakgebied het beste van het land is. De finale duurt 3 dagen. Naast Renzo staan nog drie leerlingen van Lentiz | Dalton Het Groene Lyceum in de finale in Leeuwarden. Zij doen mee met de vmbo-wedstrijd Economie & Ondernemen. Wij wensen ‘onze’ jongens veel succes!

Terug naar het nieuwsoverzicht