Lentiz | Dalton Pietjes verrassen 130 kinderen met cadeautjes

Op woensdag 1 december vond het Westlands Sinterklaasfeest plaats. Met behulp van bijna 50 leerlingen van Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum zijn er genoeg Pieten op pad gegaan om ruim 130 kinderen thuis te verrassen met een mooi cadeau van Sinterklaas.

Het Westlandse Sinterklaasfeest is een samenwerking van de Voedselbank Westland, Kiwanis Westland en Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum. Helaas is het nog steeds het geval dat er voor een aantal kinderen simpelweg onvoldoende geld beschikbaar is om cadeautjes te kopen tijdens de feestdagen. Het Westlandse Sinterklaasfeest helpt Sinterklaas zodat ook deze kinderen verwend kunnen worden.

Normaal gesproken organiseren alle betrokken partijen een Sinterklaasfeest bij Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum. Voor de tweede keer op rij werkt de Sint vanuit huis en kan dat feest niet doorgaan. Daarom brengen de Pieten samen met de leerlingen van de school de cadeautjes bij de kinderen thuis. Het gezamenlijke doel blijft namelijk hetzelfde: ieder kind hoort erbij en Sinterklaas denkt aan iedereen. Zij hebben net als ieder ander kind recht op een onbezorgd en vrolijk feest.

Bij het nieuwste vak op Lentiz Dalton MAVO, het Beroepsgerichte vak, is door de leerlingen uit leerjaar 3 het project ‘Starting a small business for a good cause’ afgerond. De leerlingen zijn vol enthousiasme met de projecten bezig geweest en hebben de opbrengt van het project gebruikt om het Sinterklaasfeest nog feestelijker te maken. In totaal is er € 1.627,17 opgehaald, door onder andere zelf baksels te verkopen, auto’s te wassen of planten en groenten te verkopen. Met deze fantastische opbrengst is het onder andere mogelijk geweest om de goodiebags van de voedselbank met mooie cadeaus te vullen.

Net als het jaar 2020 is het jaar 2021 weer een bijzonder jaar, ook voor Stichting Westlands Sinterklaasfeest. Veel van de inzamelingsacties konden niet doorgaan. Voor de komende jaren is de stichting op zoek naar hulpsinterklazen die ervoor zorgen dat Sint geen enkel Westlands huisje stilletjes voorbij hoeft te rijden. Als u ook wilt bijdragen aan dit goede doel, kunt u de stichting vinden op het internet.

Terug naar het nieuwsoverzicht