Lentiz | LIFE College opent Zorg & Welzijn Plaza

In bijzijn van wethouder Onderwijs mevrouw P. van Aaken en de Alliantie voor Zorg & Welzijn talent is bij Lentiz | LIFE College de Zorg & Welzijn Plaza geopend. Hiermee kan de school in Schiedam haar leerlingen goed voorbereiden op hun toekomst én kunnen de innovaties sneller worden opgenomen in de onderwijsprogramma’s. De opening en de lancering van de Alliantie voor Zorg & Welzijn talent was reden voor een corona-proof feestje vandaag. Met grote trots gaf Lentiz | LIFE College het fotobord met alle alliantiepartners op symbolische wijze aan de Schiedamse wethouder van Onderwijs, mevrouw P. van Aaken.

De wethouder Onderwijs zorgde met haar handtekening onder het bord voor het startmoment van de Alliantie. “Deze samenwerking is hét voorbeeld om mooi onderwijs te ontwikkelen samen met onze Zorg & Welzijn-organisaties in de stad. Deze innovaties en verbindingen dragen bij aan goed opgeleide werknemers van de toekomst in Schiedam en de regio“.

Interessante praktijk voor jonge mensen
Aan de Alliantie voor Zorg & Welzijn talent nemen organisaties uit de regio deel, die samenwerken met de school en een bijdrage leveren aan de beroepsoriëntatie van de leerlingen. Denk hierbij aan de Frankenlandgroep, Dock, Huisartsenpraktijk De Kleine Heemtuin, IKC De Singel, OBS De Peperklip, Sportbureau Tino, Sparkle, St. Willibrordus, Norlandia Kinderopvang en Haarmode Ingrid. Deze gemotiveerde groep instellingen en bedrijven ontwikkelt samen met de school voor de leerlingen interessante opleidingen, die voldoen aan de toekomstige vraag van deze organisaties.
Manager Leer- en Ontwikkelcentrum Frankenlandgroep Linda Nijgh “Door samen te werken met de Zorg & Welzijn Plaza leveren wij een bijdrage aan de ontwikkeling van het Zorg & Welzijn talent van leerlingen die in ontwikkeling zijn en hun talenten ontdekken. Ook in de toekomst is er veel werkgelegenheid in onze sector. Het is dus belangrijk structureel goed geschoolde jonge mensen, onze toekomstige medewerkers, te blijven ontwikkelen”.

Opleidingen die voldoen aan de vraag
De Alliantie voor Zorg & Welzijn talent zorgt er onder andere ook voor dat leerlingen weten welke beroepen er zijn en hoe het er in de praktijk uitziet. Door de veelbelovende samenwerking met deze Schiedamse organisaties en bedrijven zorgt Lentiz | LIFE College voor een actuele en toekomstbestendige opleiding die goed aansluit bij vervolgopleidingen en de arbeidsmarkt.

Talent wordt gezien
Het Zorg & Welzijn Plaza waar de Alliantie onderdeel van is, biedt een actuele leeromgeving waar jong talent zich kan oriënteren op hun toekomst in de wereld van Zorg & Welzijn. Directeur Lentiz | LIFE College Rianne de Graaf: “Het werkgebied van Zorg & Welzijn loopt zeer uiteen. Het is belangrijk dat onze vmbo-leerlingen zich breed kunnen oriënteren. Zo leren zij welke mogelijkheden er zijn en hoe zij hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen”.

Zorg & Welzijn Plaza te bezoeken
Voor geïnteresseerden is de Zorg & Welzijn Plaza van Lentiz | LIFE College te bezoeken tijdens de Open Dag op dinsdag 16 maart tussen 15.00 en 18.00 uur.

Terug naar het nieuwsoverzicht