Business & Management

Ben jij commercieel ingesteld en heb je ondernemend talent? Kies dan voor de opleiding Business & Management (Agrohandel & Logistiek). Een brede economische opleiding met een internationaal karakter. De opleiding volg je in het Nederlands of grotendeels in het Engels. In de agrosector zijn er volop uitdagende functies in de logistiek, sales, handel en marketing.

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor 
de opleiding Business & Management. Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Zeker weten waar deze opleiding 
om draait? Kom een dagje proefstuderen!

Schrijf je nu in!

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

In het eerste (basis)jaar bepalen we of je in leerjaar 2 doorstroomt naar niveau 3 of 4. Bij voldoende aanmeldingen starten we de opleiding ook op niveau 2. De opleiding op niveau 2 duurt twee jaar, de opleidingen op niveau 3 en 4 duren drie jaar.

Waar word je voor opgeleid?

Vakexpert agrohandel en logistiek (niveau 4, crebonummer 25438). vakbekwaam medewerker agrohandel en logistiek (niveau 3, crebonummer 25434) of medewerker agrohandel en logistiek (niveau 2, crebonummer 25430, start alleen bij voldoende aanmeldingen).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na je diploma?

Na het behalen van je diploma op niveau 2 of niveau 3 kun je eventueel doorstromen naar een hoger niveau, dus naar niveau 3 of niveau 4. Natuurlijk kun je ook gaan werken bij een nationaal of internationaal bedrijf. Met een diploma op niveau 2 kun je aan de slag als logistiek medewerker. Met een niveau 3-diploma kun je in de logistieke sector werken als planner, logistiek medewerker, afdelingsleider of assistent-bedrijfsleider in een tuinbouwbedrijf of een groothandel. Met een niveau 4 diploma kun je werken als verkoper, inkoper, planner, (assistent-) marketingmedewerker of bedrijfsleider. Je kunt ook een eigen onderneming starten of doorstuderen aan het hbo. Deze opleiding sluit aan bij commerciële hbo-opleidingen.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding Business & Management kun je volgen in de BOL (Beroepsopleidende Leerweg) en in Barendrecht ook in de BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg).

In de BOL ga je in leerjaar 1 vier dagen per week naar school en heb je een dag in de week BPV (stage). In leerjaar 2 en 3 ga je drie dagen per week naar school en heb je twee dagen BPV. Ook krijg je blokstages.

In de BBL ga je 1 dag naar school. De overige dagen werk je voor een bedrijf in de sector. Het is van belang dat je bij het opleidingsbedrijf een arbeidsovereenkomst hebt van minimaal 20 uur per week.

 

Wat doe je in de les?

In de opleiding draait het om de verkoop van groene producten, in de markt zetten van nieuwe producten, het slim regelen van transport en het leren kennen van de financiën in het bedrijf. Het hele proces, van producent naar consument, wordt jouw werkterrein. Daarnaast leer je wat erbij komt kijken om een eigen bedrijf op te zetten en doe je een stage in het buitenland. Business & Management (Agrohandel & Logistiek) is een brede bedrijfskundige opleiding waarbij alle facetten van een modern bedrijf aan bod komen.

Iets voor jou?
Vind je commercie, marketing, logistiek en handel helemaal te gek? En heb je een vmbo-diploma KL, GL of TL of een overgangsdiploma Havo 3-4? Wacht niet en meld je aan voor Business & Management (Agrohandel & Logistiek). Als je modules in het Engels wilt volgen, moet je in je vooropleiding minimaal een zeven voor het vak Engels hebben behaald. Heb je geen zeven behaald, maar wel belangstelling voor de Engelstalige modules? Geef dit dan bij je aanmelding aan.

Vakken tijdens deze opleiding

  • Bedrijfsadministratie
  • Bedrijfseconomie
  • Duits of Spaans
  • Logistiek
  • Marketing
  • Plantenkennis
  • Productkennis
  • Rekenen

Deze opleiding volg je aan:

MBO Barendrecht

Lentiz | MBO Barendrecht is een kleinschalige school met een prettige sfeer en oog voor de student. Onze school bevindt zich in een dynamische regio, vlakbij het (internationale) bedrijfsleven. Door onze nauwe samenwerking met regionale bedrijven sluiten onze opleidingen goed aan bij de wensen van het bedrijfsleven en verlaten onze studenten de school met een waardevol diploma.

Alles over MBO Barendrecht

MBO Westland

De opleidingen van Lentiz | MBO Westland zijn gevestigd in het World Horti Center, een splinternieuw gebouw in Naaldwijk. Het World Horti Center is een unieke samenwerking tussen onderwijs, overheid, onderzoek en bedrijfsleven. Hier ontmoet je als student jouw mogelijk toekomstige werkgever!

Alles over MBO Westland