Business & Management

Ben jij commercieel ingesteld en heb je ondernemend talent? Kies dan voor de opleiding Business & Management (Agrohandel & Logistiek). Een brede bedrijfskundige, economische en logistieke opleiding met een internationaal karakter. In de agrosector zijn er volop uitdagende functies in de logistiek, sales, handel en marketing.
Student Business & Management bladert door boek

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor 
de opleiding Business & Management. Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Zeker weten waar deze opleiding 
om draait? Kom een dagje proefstuderen!

Schrijf je nu in!

Kennismaken met deze opleiding?

Bezoek onze Open Dagen!

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

De opleiding Business & Management is een opleiding op niveau 3 en 4. We bieden de opleiding aan in de beroepsopleidende leerweg (BOL). In de BOL ga je voltijds naar school.

De opleidingen op niveau 3 en 4 duren drie jaar. Je kunt in Naaldwijk de opleiding ook versneld volgen. Dit is afhankelijk van je vooropleiding, leerhouding en behaalde resultaten.

Bij voldoende aanmeldingen starten we de opleiding in Naaldwijk ook op niveau 2. De opleiding op niveau 2 duurt twee jaar.

Waar word je voor opgeleid?

Vakexpert agrohandel en logistiek (niveau 4, opleidingscode 25438). vakbekwaam medewerker agrohandel en logistiek (niveau 3, opleidingscode 25434) of medewerker agrohandel en logistiek (niveau 2, opleidingscode 25430, start alleen bij voldoende aanmeldingen).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na je diploma?

Met een niveau 3 diploma kun je in de handel en logistiek werken als planner, logistiek medewerker, afdelingsleider of assistent-bedrijfsleider in een tuinbouwbedrijf, groothandel of AGF-importeur/exporteur.

Met een niveau 4 diploma kun je werken als accountmanager, inkoper, planner, kwaliteitsmanager, (assistent-) marketingmedewerker of bedrijfsleider. Ook is het mogelijk om een eigen onderneming te starten. Doorstromen naar het hbo is ook mogelijk; de opleiding op niveau 4 sluit ook goed aan bij hbo-opleidingen.

 

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding Business & Management kun je volgen in de BOL (Beroepsopleidende Leerweg) en in Barendrecht op niveau 3 ook in de BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg).

In de BOL ga vier dagen per week naar school en heb je een dag in de week BPV (stage).

In de BBL ga je 1 dag naar school. De overige dagen werk je voor een bedrijf in de sector. Het is van belang dat je bij het opleidingsbedrijf een arbeidsovereenkomst hebt van minimaal 20 uur per week.

 

Wat doe je in de les?

In de opleiding draait het om de verkoop van groene producten, in de markt zetten van nieuwe producten, het slim regelen van transport en het leren kennen van de financiën in het bedrijf. Het hele proces van producent naar consument, van inkoop, inslag, opslag, verkoop en uitslag van groene producten, wordt jouw werkterrein. Daarnaast leer je wat erbij komt kijken om een eigen bedrijf op te zetten en loop je een stage in het buitenland. Business & Management (Agrohandel & Logistiek) is een brede bedrijfskundige opleiding waarbij alle facetten van een modern bedrijf aan bod komen.

Iets voor jou?
Vind je commercie, marketing, logistiek en handel helemaal te gek? En heb je een vmbo-diploma KL, GL of TL of een overgangsbewijs havo 3-4? Wacht niet en meld je aan voor Business & Management. Ben je ambitieus, komt dit in jouw leerresultaten tot uiting en wil je graag Engels op een hoger niveau afsluiten? Dan bieden wij jou in Naaldwijk de mogelijkheid aan om het Cambridge-certificaat te behalen. Een mooi internationaal erkend certificaat als aanvulling op je mbo-diploma en meer kans op succesvolle doorstroom in Engelstalige hbo-opleidingen en/of een internationale carrière.

Vakken tijdens deze opleiding

Tijdens de opleiding komen onder andere de volgende vakken aan bod:

  • Bedrijfsadministratie
  • Bedrijfseconomie
  • Duits of Spaans
  • Logistiek
  • Marketing
  • Plantenkennis
  • Productkennis
  • Rekenen

Deze opleiding volg je aan:

MBO Barendrecht

Lentiz | MBO Barendrecht is een kleinschalige school met een prettige sfeer en oog voor de student. Onze school bevindt zich in een dynamische regio, vlakbij het (internationale) bedrijfsleven. Door onze nauwe samenwerking met regionale bedrijven sluiten onze opleidingen goed aan bij de wensen van het bedrijfsleven en verlaten onze studenten de school met een waardevol diploma.

Alles over MBO Barendrecht

MBO Westland

De opleidingen van Lentiz | MBO Westland zijn gevestigd in het World Horti Center, een modern gebouw in Naaldwijk. Het World Horti Center is een unieke samenwerking tussen onderwijs, overheid, onderzoek en bedrijfsleven. Hier ontmoet je als student jouw mogelijk toekomstige werkgever!

Alles over MBO Westland

MBO Oostland

Lentiz | MBO Oostland streeft naar eigentijds onderwijs waarin praktijk en theorie nauw zijn verweven, binnen- en buitenschools. Dat geven we vorm door samen te werken met bedrijven en instellingen in de regio.

Alles over MBO Oostland