Entreeopleiding

Een Entreeopleiding is een mbo-opleiding op niveau 1, speciaal voor jongeren die nog geen diploma in het voortgezet onderwijs hebben behaald. Je krijgt er meer aandacht en begeleiding, zodat je je diploma toch kunt behalen. Je kunt kiezen uit meerdere uitstroomrichtingen.
entreeopleiding student krijgt uitleg

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier in voor 
de Entreeopleiding. Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Zeker weten waar deze opleiding 
om draait? Kom een dagje proefstuderen!

Schrijf je nu in!

Kennismaken met deze opleiding?

Bezoek onze Open Dagen!

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

De Entreeopleiding kun je volgen op mbo-niveau 1. Binnen 1 jaar kun je je diploma behalen.

Waar word je voor opgeleid?

Je kunt kiezen uit de volgende uitstroomrichtingen:

 • Assistent verkoop/retail (opleidingscode 25748)
 • Assistent logistiek (opleidingscode 25743)
 • Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (opleidingscode 25742)
 • Assistent plant/groene leefomgeving (opleidingscode 25746)

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na je diploma?

Na de Entreeopleiding kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2 of naar een baan. Dit is afhankelijk van jouw bindend studieadvies. Kom je in aanmerking voor een mbo-niveau 2-opleiding, dan kun je vaak meteen doorstromen binnen Lentiz. Onze opleidingen op niveau 2 sluiten goed aan op je Entreeopleiding.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De Entreeopleiding start met algemene vakken, coaching en lessen op het gebied van digitale vaardigheden en sociale vaardigheden. Beroepsgerichte vakken maken ook onderdeel uit van de opleiding.

Wat doe je in de les?

Assistent verkoop/retail
Je leert van alles over het werk in een winkel en het magazijn. Je helpt bij de ontvangst en opslag van goederen, presentatie van artikelen en de verzorging van de winkel. Je leert natuurlijk ook hoe je klanten kunt helpen en hoe je een goede verkoper wordt.

Assistent logistiek
In deze opleiding word je opgeleid voor de (groot)handel- en transportsector. Je leert hoe je kunt helpen bij het ontvangen en opslaan van producten in een bedrijf en hoe je producten kunt klaarzetten voor verzending naar een klant. Je controleert of er genoeg producten zijn en of ze wel goed verpakt zijn.

Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie
Je bent in deze opleiding vaak bezig om lekkere gerechten te bereiden. Dat doe je in de keuken van school en bij stagebedrijven. Daarnaast assisteer je bij de productie, verwerking en verpakking van voedingsmiddelen. Je houdt ook de voorraad bij en je hebt oog voor de kwaliteit van voedingsmiddelen.

Assistent plant, dier of groene leefomgeving
Op school en tijdens je stage krijg je praktijkvakken, maar ook theorie. Tijdens de praktijkvakken leer je over diverse planten en hun namen, onderhoud aan bomen, struiken, gazon en verhardingen. Ook leer je het aanleggen van bestrating, schuttingen en bijvoorbeeld het aanplanten van bomen en struiken. Na je opleiding mag je werken met een bosmaaier.

De Entreeopleiding is praktijkgericht. Je combineert school met stage, zodat je weet hoe het er in de praktijk aan toe gaat.

Iets voor jou?

Een Entreeopleiding is iets voor jou als…

 • je geen schooldiploma voortgezet onderwijs hebt;
 • je graag een mbo-opleiding wilt volgen en aan je toekomst wilt werken;
 • je 16 jaar of ouder bent;
 • je graag leert in de praktijk.

Vakken tijdens deze opleiding

Je krijgt onder andere de volgende vakken:

 • Nederlands
 • Rekenen
 • Loopbaan & Burgerschap
 • Werknemersvaardigheden

Deze opleiding volg je aan:

MBO Maasland

Lentiz | MBO Maasland ligt in Midden-Delfland, tussen Rotterdam en Den Haag. Het Midden-Delflands landschap ligt als een regio van rust, ruimte en groene bedrijvigheid midden in een van de drukste gebieden van Zuid-Holland.

Alles over MBO Maasland

LIFE College

Lentiz | LIFE College is een school voor vmbo, mavo én mbo. LIFE College is anders dan alle andere scholen. Bij ons op school draait het om het talent van de leerlingen. Wij laten leerlingen ontdekken waar zij goed in zijn en wat zij leuk vinden, in een veilige leeromgeving. Leerlingen kunnen na het vmbo doorstromen naar ons mbo in hetzelfde schoolgebouw. Er is ook een praktische route naar het hbo, waar je in 6 jaar een mavo en mbo-diploma kunt halen.

Alles over LIFE College

MBO Oostland

Lentiz | MBO Oostland streeft naar eigentijds onderwijs waarin praktijk en theorie nauw zijn verweven, binnen- en buitenschools. Dat geven we vorm door samen te werken met bedrijven en instellingen in de regio.

Alles over MBO Oostland