Food & Lifestyle

Heb jij een passie voor voeding en een gezonde leefstijl? En lijkt het jou leuk om mensen te adviseren over een gezonder eet- en beweegpatroon? Of zou je graag nieuwe gerechten willen ontwikkelen voor de horeca? Dan is de opleiding Food & Lifestyle iets voor jou! Gezonde voeding staat centraal in alle lessen. Je leert wat er in voeding zit en hoe voeding veilig bereid kan worden. Maar ook hoe je mensen kunt coachen, begeleiden en motiveren om hun eet- en beweegpatroon blijvend te veranderen.
Student Voeding & Voorlichting in schoolkeuken

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor 
de opleiding Food & Lifestyle. Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Zeker weten waar deze opleiding 
om draait? Kom een dagje proefstuderen!

Schrijf je nu in!

Kennismaken met deze opleiding?

Bezoek onze Open Dagen!

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Food & Lifestyle kun je volgen op niveau 4 en duurt drie jaar. De opleiding wordt aangeboden in de Beroepsopleidende Leerweg (BOL).

Waar word je voor opgeleid?

Voeding- en leefstijladviseur (niveau 4, opleidingscode 79160).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na je diploma?

Je kunt na je diploma bijvoorbeeld gaan werken als voedingsadviseur, voorlichter of communicatiemedewerker in de voedingsbranche, maar ook als voedingsadviseur bij een sportschool. Je kunt natuurlijk ook doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals Voeding en Diëtetiek, Fysiotherapie of een opleiding op het gebied van Coaching.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Food & Lifestyle is een voltijds opleiding. Dat betekent dat je vijf dagen per week naar school of stage gaat.

Wat doe je in de les?

Gezonde voeding is het centrale thema in onze lessen. Je leert hoe je mensen kunt begeleiden, voorlichten en adviseren op het gebied van een gezonde levensstijl.

Vakken tijdens deze opleiding

Tijdens de lessen komen onder andere de volgende vakken aan bod:

  • Voeding theorie & praktijk
  • Levensmiddelenleer
  • Communicatie & Voorlichting
  • Voedselveiligheid & Kwaliteit
  • Marketing & Ondernemerschap

Deze opleiding volg je aan:

MBO Westland

De opleidingen van Lentiz | MBO Westland zijn gevestigd in het World Horti Center, een modern gebouw in Naaldwijk. Het World Horti Center is een unieke samenwerking tussen onderwijs, overheid, onderzoek en bedrijfsleven. Hier ontmoet je als student jouw mogelijk toekomstige werkgever!

Alles over MBO Westland

LIFE College

Lentiz | LIFE College is een school voor vmbo, mavo én mbo. LIFE College is anders dan alle andere scholen. Bij ons op school draait het om het talent van de leerlingen. Wij laten leerlingen ontdekken waar zij goed in zijn en wat zij leuk vinden, in een veilige leeromgeving. Leerlingen kunnen na het vmbo doorstromen naar ons mbo in hetzelfde schoolgebouw. Er is ook een praktische route naar het hbo, waar je in 6 jaar een mavo en mbo-diploma kunt halen.

Alles over LIFE College