cursus ijsbereider_foto-Bert Waninge

Nieuwe cursus IJscentrum: word in één week ijsbereider

De eerste lichting cursisten in het nieuwe IJscentrum in Vlaardingen rond eind november de cursus IJsbereider af. Voor begin 2020 staat deze populaire cursus al vier keer op het programma. De eerste ronde start al op 7 januari. IJsbereiders in spe kunnen kiezen voor een zesweekse training met elke week één cursusdag, of ze kunnen de cursus op vijf achtereenvolgende dagen doen.

Al eerder bood het IJscentrum weekcursussen aan. Maar nog niet eerder op de nieuwe locatie, de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Om een goede start in het hagelnieuwe pand te garanderen, begon het instituut met twee cursussen waarbij wekelijks één lesdag op het programma staat. Nu deze succesvol is afgerond, is het tijd om het aantal cursussen op te schroeven.

De weektraining is ideaal voor ondernemers die een werknemer willen laten opleiden tot ijsbereider, of voor starters die zich in één week willen klaarstomen voor het nieuwe ijsseizoen. De weektraining is iets intensiever dan het alternatief, waardoor hij over vijf dagen gegeven wordt. De weekcursussen starten op maandag 27 januari en op maandag 20 april.

Wie geen hele week vrij kan maken voor de cursus IJsbereider, kan er voor kiezen om de opleiding over zes weken te spreiden. Er staan twee cursusrondes op de agenda, startend op 7 januari en op 16 januari. Per cursus is er ruimte voor maximaal 12 personen.

Word gecertificeerd ijsbereider

Tijdens de cursus IJsbereider leer je hoe je echt, ambachtelijk ijs maakt. Onze vakdocenten, waaronder SVH Meesterijsbereiders, vertellen je alles over het maken van een eigen receptuur. Tijdens de theorie wordt de basis gelegd van de grondstoffenkennis en receptuur berekenen. Tijdens de praktijk werk je in teams en wordt continu geëvalueerd. Elke lesdag heeft een eigen thema, verzorgd door een specialist op dit gebied. Eenmaal geslaagd voor het examen, mag je jezelf gecertificeerd ijsbereider noemen. Het IJscentrum is het enige kennisinstituut dat gecertificeerd is door SVH. Ook ijsbereider worden in 2020? Kijk voor cursusdata en inschrijven op www.ijscentrum.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht