Jaarverslag 2020

Lentiz verandert mee

Wil je meer weten over Lentiz? Wij vertellen je graag over het Lentiz-jaar door middel van ons verantwoordingsdocument en ons continuous report op www.lentiz.nl/continu. Samen vormen zij het complete jaarverslag van Lentiz onderwijsgroep.

Integrale gebiedsbenadering, visie Lentiz

Ga naar ons continuous report

Lentiz Continu

In het kort over 2020

In 2020 gaven we zo’n tien van de twaalf maanden onderwijs op een andere wijze dan we vooraf hadden bedacht. Onze belangrijkste opdracht in die tijd: zorgen dat het leerproces van onze leerlingen en studenten zo veel mogelijk doorliep, op wat voor manier dan ook.
We zijn er trots op hoe goed dat is gegaan. In het mbo en het vo slaagden ontzettend veel kinderen voor hun examens, en dat was echt niet omdat ze het diploma cadeau kregen.
 
We zetten in 2020 flinke stappen in onder andere Barendrecht, Middelharnis en Oostland. Private partijen gingen aan de slag met de hippische campus, die de komende anderhalf jaar wordt gerealiseerd. We startten de SCOOL-opleidingsschool, en twee vo-scholen zetten de toekomstgerichte vmbo-opleiding Novilab op. Een greep uit de vele ontwikkelingen die gewoon door zijn gegaan.
2020 was voor ons vooral het bewijs dat onze strategie relevanter is dan ooit. Lentiz leidt toekomstmakers op: mensen die in een onzekere, snel veranderende wereld zélf aan de knoppen gaan zitten. Die zich realiseren dat ze de wereld van morgen zélf kunnen vormgeven. Het uitgangspunt: bereid je voor op het onverwachte.

Die herbevestiging van onze strategische keuze gaf ons de energie om volop verder te bouwen aan ons onderwijs. We zijn ervan overtuigd dat we met onze onderwijsconcepten bijdragen aan de volwassenwording van een krachtige generatie. Een generatie die ondanks, of misschien dankzíj, de buitengewone gebeurtenissen van 2020 haar weg echt wel zal vinden in de wereld.