Winnaars First Lego League

Reviuslyceum met 2 teams door naar First Lego League finale!

Team 'Capitol focus”' van het Lentiz Reviuslyceum heeft de regiofinale van de First Lego League gewonnen. In totaal deden drie groepen leerlingen van het Reviuslyceum mee aan de wedstrijd. Team “ArchiTechs” wist de tweede prijs in de wacht te slepen. Dit team ging ook naar huis met de prijs voor de beste robotprestatie.

De First Lego League is een wedstrijd waarin jongeren tussen de 9 en 15 jaar worden uitgedaagd om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten

De First Lego League is meer dan een robotwedstrijd. Elk team voert binnen een jaarlijks thema een eigen onderzoek uit. Team Capitol focus koos dit jaar voor onderzoek naar een geluidswal die tevens co2 uit de lucht filtert. De ArchiTechs hebben een methode bedacht om de gasboringen in Groningen voort te zetten zonder dat dit tot verdere aardbevingen zal leiden. Beide onderzoeken werden geprezen door de jury van de first lego league.

Beide teams strijden op 25 januari met andere winnende teams uit de gehele Benelux voor de felbegeerde Champion’s award. Team Capitol focus en de Architechs hopen bij de Beneluxfinale met een prijs naar huis te gaan of zelfs te worden uitgezonden naar één van de Europese wedstrijden.

Terug naar het nieuwsoverzicht