Lentiz Worl Horti Center Turkse delegatie

Turkse interesse voor groen onderwijs bij Lentiz in WHC

De Turkse minister van Onderwijs Mahmut Özer en zijn delegatie bestaande uit de vice-minister van Onderwijs, het consulaat en betrokkenen bij het mbo-onderwijs in Turkije hebben woensdag 19 oktober een bezoek gebracht aan World Horti Center in Naaldwijk. Ook aanwezig was Adnan Tekin, de voorzitter van de MBO Raad. De minister wilde meer weten over de manier waarop het groene onderwijs bij Lentiz wordt georganiseerd en ook over de samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijven in Nederland. Door deze nauwe samenwerking wordt vernieuwing en innovatie direct in het mbo-onderwijs gebracht, en is het onderwijs relevant en interessant voor de studenten.

Innovatie door samenwerking

De delegatie uit Turkije kreeg uitleg over de World Horti Center en de rol van Lentiz hierin als mbo-opleiding naast Albeda en Mondriaan (MBO Westland). De kracht van de samenwerking van onderwijs, bedrijven en overheid werd hierbij onderstreept. De MBO Raad gaf kort de uitleg over het mbo in Nederland en de betekenis van de MBO Raad en mbo-onderwijs in ons land. Ook kreeg de delegatie kennis over de clusterkracht en innovatiekracht van het Westland, de Greenport West-Holland en van groene onderwijs in Nederland.

Onderzoek van bedrijven naar onderwijs
Na het bezoek bracht de delegatie een bezoek aan Duijvestijn Tomaten. Ted Duijvestijn is practor van Lentiz. Als practor is hij de spil in het netwerk van glastuinbouwbedrijven, docent-onderzoekers en mbo-studenten. Onderzoeksvragen en stageopdrachten van bedrijven worden zo op een natuurlijke wijze in de lessen en projecten geïntegreerd.

Interesse voor groen onderwijs
Turkije staat in de top-5 als het gaat om de productie van groenten en fruit wereldwijd. Minister van Onderwijs in Turkije Mahmut Özer wil met zijn bezoek aan Lentiz, de Wageningen University & Research (WUR) en aan Yuverta kennis opdoen over het groene onderwijs in Nederland. Ook had hij interesse in de samenwerking van ons mbo-onderwijs met bedrijven, overheid en hogere scholen en de MBO Raad.

Aantrekken van jong talent
Initiatieven zoals World Horti Center zorgen voor een kwaliteitsslag in het onderwijs. Door verschillende disciplines onder één dak samen te brengen stimuleert World Horti Center de onderlinge samenwerking, innovaties en het aantrekken van talent. Lentiz vertaalt deze meerwaarde, niet alleen regionaal, maar ook internationaal in verschillende projecten.

Terug naar het nieuwsoverzicht