Vakwedstrijden

Ben jij een van onze Lentiz superhelden?

Ben jij enthousiast over jouw vakgebied en wil je jouw skills laten zien? Vind je het leuk om samen met anderen praktisch bezig te zijn met jouw vakgebied? Ben jij de beste in jouw vakgebied of wil je dit worden? En vind je het een leuke uitdaging om het op te nemen tegen studenten van jouw school, andere Lentiz-scholen en/of andere scholen in het land? Geef je dan op voor de vakwedstrijden en laat je talent zien!

Wat is een vakwedstrijd?

Tijdens een vakwedstrijd krijg je de kans jouw vaardigheden te meten met die van andere studenten, bijvoorbeeld als hovenier in de vorm van het aanleggen van een tuin of als bloembinder in de vorm van het maken van het mooiste bloemwerk. Er zijn vakwedstrijden in veel verschillende vakgebieden.

Niet alleen geeft het meedoen aan vakwedstrijden (binnen Lentiz of regionaal/landelijk) je inzicht in je eigen kunnen én de kans uit te blinken in wat je leuk vindt. Maar het is vooral heel leuk om samen met andere studenten praktisch en in de vorm van een wedstrijd bezig te zijn met jouw vakgebied.

World Skills Nederland

WorldSkills Netherlands maakt vmbo-scholieren en mbo-studenten bewuster van hun talenten, kansen en mogelijkheden. Zij willen studenten zoals jij inspireren om na te denken over de toekomst, hen uit te dagen het beste uit zichzelf te halen en hen te motiveren om zich hier volledig voor in te zetten. Het voorbereiden voor, en het deelnemen aan, de Skillswedstrijden draagt bij aan de trots en passie van vakmensen, het succesvol afronden van de opleiding en het maken van een goede start in een mooie loopbaan. Ieder jaar “strijden” per vakgebied de beste studenten uit heel het land tegen elkaar in een landelijke finale voor de titel.

Lentiz doet ieder jaar mee aan meerdere vakwedstrijden georganiseerd door World Skills Nederland. Ook jij kan in deze finale terechtkomen! Lijkt je dat wat?

Vraag je vakdocent om meer informatie en geef je op!