Vmbo GL

Kom naar de open dagen!

Verschillende Lentiz-scholen hebben open dagen en inschrijfavonden. Je bent van harte welkom!

Open dagen

De gemengde leerweg van het vmbo (vmbo GL)

Leer je gemakkelijk en weet je al wat je wilt, dan kun je voor de gemengde leerweg van het vmbo kiezen. Deze leerweg mixt theoretische vakken met een kort beroepsgericht programma. Zo bereid je je gericht voor op een korte of langere opleiding van het mbo. Met het diploma kun je naar alle sectoren doorstromen, maar dit hangt wel af van je examenvakken.

De gemengde leerweg van het vmbo begint met twee jaar algemene vakken. Zo ontdek je welke kant je straks op wilt. In de laatste twee jaar verdiep je je op je eigen niveau in het profiel van je keuze.

Twee jaar onderbouw
In de eerste twee jaar leer je van alles. Soms noemen we vakken leergebieden. Je hebt bijvoorbeeld de leergebieden mens & maatschappij, onze aarde en ons verleden. Verder doen we veel aan oriëntatie op sectoren en beroepen. Zo helpen we je kiezen welke kant je op wilt. Leren in de gemengde leerweg doen we meestal heel praktisch. Zo kun je zelf zaken onderzoeken en met elkaar bespreken.

Twee jaar verdieping
Aan het eind van de tweede klas kies je een definitief profiel. Tegen die tijd leggen we dat natuurlijk nog goed aan jou en je ouders uit. Aan de manier van leren verandert weinig in de laatste twee jaren. Wel ga je je steeds meer verdiepen in de leergebieden die jouw speciale interesse hebben. Zo leg je een goede basis voor je toekomstige beroep of beroepsopleiding. Welk profiel je kiest, hangt van twee dingen af: wat wil je ermee bereiken en hoe leer jij het liefst?

Leerwegondersteunend Onderwijs (LWOO)
Wil je extra begeleiding? Dan is er het Leerwegondersteunend Onderwijs (LWOO). In het LWOO volg je hetzelfde programma als in de gewone leerwegen. Maar de klassen zijn kleiner en de leraren hebben extra tijd om je te helpen. Bovendien krijg je veel praktijklessen. Voor toelating tot het LWOO, moet je wel apart getest worden. Wil je hier meer over weten, vraag er dan gerust naar.

De gemengde leerweg van het vmbo kun je bij Lentiz volgen bij:
Lentiz | Geuzencollege in Vlaardingen
Lentiz | VMBO Maasland in Maasland
Lentiz | Floracollege in Naaldwijk

Wil je meer weten over het vmbo algemeen of over de gemengde leerweg? Klik hier voor meer informatie van de Rijksoverheid.