Vmbo TL/mavo

Kom naar de open dagen!

Verschillende Lentiz-scholen hebben open dagen en inschrijfavonden. Je bent van harte welkom!

Open dagen

De theoretische leerweg van het vmbo/mavo (vmbo TL/mavo)

Weet je nog niet precies wat je wilt worden en studeer je graag, dan ben je geknipt voor de theoretische leerweg/mavo. Met dit diploma kun je alle kanten op in alle sectoren van het mbo of doorstromen naar de havo. Je moet dan wel wiskunde én Frans of Duits in je pakket hebben.

De theoretische leerweg van het vmbo/mavo begint met twee jaar algemene vakken. Zo ontdek je welke kant je straks op wilt. In de laatste twee jaar verdiep je je op je eigen niveau in het profiel van je keuze.

Twee jaar onderbouw
In de eerste twee jaar leer je van alles. Soms noemen we vakken leergebieden. Je hebt bijvoorbeeld de leergebieden mens & maatschappij, onze aarde en ons verleden. Verder doen we veel aan oriëntatie op sectoren en beroepen. Zo helpen we je kiezen welke kant je op wilt. Leren in de theoretische leerweg/mavo doen we meestal heel praktisch. Hierdoor kun je zelf zaken onderzoeken en met elkaar bespreken.

Twee jaar verdieping
Aan het eind van de tweede klas kies je definitief voor een profiel. Tegen die tijd leggen we dat natuurlijk nog goed aan jou en je ouders uit. Aan de manier van leren verandert weinig in de laatste twee jaren. Wel ga je je steeds meer verdiepen in de leergebieden die jouw speciale interesse hebben. Zo leg je een goede basis voor je toekomstige beroep of beroepsopleiding. Welk profiel je kiest, hangt van twee dingen af: wat wil je ermee bereiken en hoe leer jij het liefst?

Leerwegondersteunend Onderwijs (LWOO)
Wil je extra begeleiding? Dan is er het Leerwegondersteunend Onderwijs (LWOO). In het LWOO volg je hetzelfde programma als in de gewone leerwegen. Maar de klassen zijn kleiner en de leraren hebben extra tijd om je te helpen. Bovendien krijg je veel praktijklessen. Voor toelating tot het LWOO, moet je wel apart getest worden. Wil je hier meer over weten, vraag er dan gerust naar.

De theoretische leerweg van het vmbo/mavo kun je bij Lentiz volgen bij:
Lentiz | Reviusmavo in Maassluis
Lentiz | Dalton MAVO in Naaldwijk
Lentiz | LIFE College in Schiedam
Lentiz | Floracollege in Naaldwijk
Lentiz | Geuzencollege in Vlaardingen
Lentiz | Groen van Prinstererlyceum in Vlaardingen
Lentiz | VMBO Maasland in Maasland

Wil je meer weten over het vmbo algemeen of over de theoretische leerweg/mavo? Klik hier voor meer informatie van de Rijksoverheid.