28 mei 2017

Goede doelenmarkt VMBO Maasland groot succes

Onderwijs, Strategische partner in de regio

De goede doelenmarkt van Lentiz | VMBO Maasland was weer een enorm succes. Op woensdag 24 mei tussen 16.00 – 18.00 uur konden bezoekers in Maasland een scala aan verschillende producten kopen. Deze producten zijn gemaakt door leerlingen van de school. Zo waren er allerlei lekkernijen, van smoothies tot pannenkoeken, van schepijs tot verse broodjes. Ook waren er veel leuke producten te koop, plantjes, bloemen, accessoires voor in huis, zelf gemaakte armbandjes, prachtige kunst, gevulde groentekistjes en nog veel meer. Bovendien waren er verschillende activiteiten voor de bezoekers, bijvoorbeeld een springparcours, volleyballessen, blikgooien of in een reuzen opblaaspak een voetbalwedstijd spelen. Wilde je liever iets rustigs doen, kon dat ook. Voor een klein bedrag werden er nagels gelakt en kon je naar de kapper voor een prachtige creatie.

goededoelenmarkt2

Vergeten Kind
Het geldbedrag dat is ingezameld komt neer op maar liefst €2.750,00 en gaat naar het goede doel “het vergeten kind”. Helaas kunnen in Nederland ruim 50.000 kinderen niet meer thuis wonen. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. “Het vergeten kind” vindt dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit en daarom zetten zij zich breed in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren. Zo geven ze vergeten kinderen een kindvriendelijke leefomgeving. Een plek om te spelen, bewegen en ontspannen. De stichting laat kinderen weer echt kind zijn door het organiseren van vrolijke activiteiten en sprankelende evenementen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat zoveel mogelijk mensen weten hoe deze vergeten kinderen in Nederland worden opgevangen.

Eigen bedrijf
De leerlingen van Lentiz | VMBO Maasland dragen dankzij de markt hun steentje bij aan dit goede doel. In de zes weken voorafgaand aan de markt zetten de leerlingen hun eigen bedrijfje op. Hierbij is de verantwoordelijkheid volledig voor de leerlingen zelf. Zonder enig startkapitaal lukt het uiteindelijk elke groep om een product of dienst te kunnen aanbieden op de goede doelenmarkt. Ook voor het bezoekersaantal waren de leerlingen zelf verantwoordelijk. Daarom werden er flyers ontworpen en gedrukt, brieven geschreven en werd er online gepost. De gehele organisatie van de markt lag in handen van de leerlingen. Het regelen van kraampjes, indelen van de ruimtes, begeleiden van groepjes, regelen van stroom, noem maar op of de leerlingen hadden er de leiding over.

Een prachtig project dat niet alleen voor de leerlingen van het Lentiz | VMBO Maasland geweldig (leerzaam) is, maar ook iets bijdraagt aan een doel dat ook dit jaar weer met dankbaarheid een mooie cheque in ontvangst komt nemen; Stichting het Vergeten Kind.