27 juni 2017

LENthon Klimaatinnovatie Finale 2017 - Effectief & praktisch idee wint de finale

Cijfers en feiten, Onderwijs

MBO Westland (Naaldwijk) – Op 20 april jl. einde middag startte de LENthon Klimaatinnovatie. De teams streden dapper om de punten van de vakkundige jury. Het team van LIFE College won uiteindelijk de eerste editie van de LENthon met “O’Green Clean Machines” – kleine plantjes met grote impact op luchtkwaliteit, leerprestaties en CO2-reductie in klaslokalen.

De jurybeoordeling

De jury was erg onder de indruk van alle pitches. Desalniettemin was ze het unaniem eens over de prijswinnaars: VMBO Maassluis eindigde op de 3e plaats. Het team wilde een glazen dak voor meer licht & geluk en minder ziekteverzuim & energiekosten. De jury vond dat het jongste team in deze Challenge groots had durven denken en goed had gekeken wat er nodig was om het klimaat binnen de school te verbeteren. Het Geuzencollege won de 2e plaats. Zij hadden het idee om een lesprogramma te ontwikkelen voor groep 8 om zwerfafval tegen te gaan door middel van sport en bewustwording. Hun verhaal kwam uit het hart en raakte jury & publiek. De jury koos het team van LIFE College als winnaar vanwege de kracht van de eenvoud. Het zocht uit hoe ze het klimaat in schoollokalen zo simpel en effectief mogelijk kon verbeteren. Na de meivakantie wordt het team van LIFE College beloond voor haar inspanningen met de planten van “O’Green, Clean Machines”. Ook de andere twee finalisten Dalton/Het Groene Lyceum  en MBO Westland ontvingen lovende woorden van de jury en werden aangemoedigd om vooral door te gaan met hun initiatieven.

Prijzen

Naast de eeuwige roem als BLL’er hebben de leerlingen allen een kledingstuk uit de lijn van G-Star Raw for the Ocean gewonnen. Op donderdag 22 juni waren zij welkom in de conceptstore in Rotterdam om na een enthousiaste presentatie over maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame productie van de kleding hun kledingstuk uit te zoeken. Daarnaast kregen zij de unieke gelegenheid om knopen aan hun schoolspullen te bevestigen! Dat hoefde niet twee keer gezegd te worden! Etuis, rugzakken en zelfs schoenen gingen versierd naar huis. Na enkele uren konden we de eerste LENthon-editie tevreden afsluiten.

prijslenthon

LENthon 2018

Op 10 oktober 2017 start de tweede editie van LENthon. Bij voorkeur niet alleen voor de Lentiz onderwijsgroep, maar ook voor andere vo en mbo-scholen vanuit de volgende doelstellingen:

  • Activeren van onderlinge verbinding en uitwisseling tussen scholen;
  • Stimuleren (kennis over) klimaatinnovatie en duurzaamheid in het vo en mbo-onderwijs;
  • Toepassen van gedragen, praktische, toepasbare klimaatinnovaties voor toekomstbestendige scholen;
  • Enthousiasme, energie en plezier t.a.v. dit belangrijke thema;
  • Publiciteit.

Contact

Wilt u meer weten over deelname aan de LENthon, neem dan s.v.p. contact op met Danielle van Heck, dvheck@lentiz.nl.