14 augustus 2017

Samenwerkings-overeenkomst Lentiz mbo en Melanchthon

Onderwijs, Strategische partner in de regio

Op 14 september 2017 opende Melanchthon Business School (MBS) het nieuwe schoolgebouw aan de Wilgenlei in Bleiswijk. Aan het einde van de officiële deel van de opening hebben Gert Kant, voorzitter Raad van Bestuur Lentiz onderwijsgroep, en Henk Post, voorzitter Raad van Bestuur CVO, hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst tussen Lentiz en Melanchthon.

 

 

samenwerkinglentizmelanchthon1

Met het tekenen van deze overeenkomst bekrachtigen Lentiz en Melanchthon hun voornemen om vanaf volgend jaar samen te werken in de nieuwe school Lentiz | MBO Oostland. Op deze wijze wordt het mbo-aanbod in Bleiswijk gecontinueerd. Henk Post is enthousiast: ‘Met deze samenwerkingsovereenkomst slaan we een brug tussen vmbo en mbo, waar met name de leerlingen van de MBS van profiteren’.

Samenwerking Lentiz mbo en Melanchthon
De nieuwe mbo-school Lentiz | MBO Oostland, die per 1 augustus 2018 gevestigd zal zijn in het vandaag geopende schoolgebouw in Bleiswijk, biedt groene mbo-opleidingen Hovenier, Bloem & Design, Agrohandel & Logistiek en Dierverzorging in een doorlopende leerlijn vanuit het vmbo van Melanchthon. “Met deze intensieve samenwerking spelen we in op de vraag van bedrijven in de brede regio Oostland. Het is een unieke kans om onderwijs te bieden, waar bedrijfsleven en onderwijs samenwerken aan betekenisvolle opleidingen. In de samenwerking ligt de ontwikkeling van beroepscompetenties dichtbij bedrijven en is het afgestemd op de toekomstige internationale praktijk”, gaf Gert Kant aan.

Melanchthon en Lentiz werken samen

Melanchthon en Lentiz werken samen

Opening met 3 O’s
Voor de opening plantten leerlingen en ouders 3 bomen op het schoolplein. ‘De drie bomen staan voor de 3 O’s van Ondernemers, Overheid en Onderwijs’, vertelt de trotse directeur Cees de Jong, ‘overal waar deze drie O’s goed met elkaar samenwerken floreert het beroepsonderwijs’. De drie O’s kwamen elk met een eigen advies voor de school aan het woord. Jeroen Heuvelink, wethouder Lansingerland, gaf aan dat ‘de gemeente Lansingerland de partijen bij elkaar brengt en op deze wijze goede samenwerking bevordert’. Ilone Ammerlaan, ondernemer en voorzitter VNO/NCW Oostland, benadrukte dat ‘samenwerking tussen ondernemers en onderwijs de sleutel is voor kwaliteit en aansluiting van het beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt’. Volgens Gert Kant, voorzitter Raad van Bestuur Lentiz onderwijsgroep, ‘vormt deze samenwerking in het Oostland een unieke kans voor leerlingen om voldoende tools voor de toekomst te ontwikkelen’.