30 november 2017

Innovatieavond MBO Westland

Onderwijs, Strategische partner in de regio

Dinsdagavond 21 november organiseerden studenten van Lentiz | MBO Westland hun innovatieavond. Zij volgen de opleiding Business & Management in het World Horti Center in Naaldwijk. De avond stond in het teken van innovaties en onderzoek dat zij hebben uitgevoerd voor hun stagebedrijf. De school was ingericht met marktkramen waar zestig studenten de kans kregen hun innovatieve onderzoek, product of dienst te presenteren. Het enthousiaste publiek bestond uit praktijkopleiders, docenten en ouders.

 

Winnaar
Drie genomineerde studenten kregen de kans hun innovatie te presenteren op het podium. Een professionele jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Coöperatieve Telersvereniging Addenda, De Bakker Westland, Kobitex, Kraaijeveld,Westland Noord en Zentoo, kozen Bram van Leeuwen als winnaar. Hij wist de jury te verbluffen met zijn marktonderzoek naar de mogelijkheden van zoete aardappel. Bram van Leeuwen: “Ik heb veel geleerd van mijn stageperiode bij Yex, veel mensen mogen spreken en, ook zeker niet onbelangrijk, een erg leuke tijd gehad. In Nederland wordt er nog weinig gedaan met deze groente, terwijl het in Amerika voor heel veel producten gebruikt wordt. Yex gaat mijn onderzoek gebruiken voor het werven van nieuwe business”.

Beste stand
Dezelfde jury koos de stand van Lysanne Buijs als beste. Zij had een mooie stageperiode bij Noviflora en wist dit in haar stand het beste tot uiting te brengen.

Studenten leren veel in de praktijk, ook bij onze (internationale) stagebedrijven. Daarvan is deze avond een mooi voorbeeld”, aldus docent Arjan Blansjaar. Innoveren en internationalisering sluiten goed aan bij de onderwijsvisie van Lentiz | MBO Westland.