20 februari 2018

Leerlingen Floracollege winnen theaterfestival Den Haag

Onderwijs

Zes leerlingen uit klas 3 van het Lentiz | Floracollege in Naaldwijk hebben afgelopen zondag het RAB’s Middelbare Scholieren Theaterfestival in Den Haag gewonnen.

Hun voorstelling ‘Verlegen Meisjes Beginnen Onderaan’, geregisseerd door Sara Zwigtman, kreeg de hoofdprijs van het festival voor de Beste Voorstelling van 2018.

Esmay Boekhout, Femke Hockx, Anja van Lier, Mandy Nederpelt, Larissa Roberti en Rachel Valentin namen het in dit festival op tegen theatergroepen van acht andere middelbare scholen uit Den Haag en omgeving.

De Jury roemde het fijne samenspel, de scherpte en ook de kwetsbaarheid van de voorstelling, die optimaal recht deed aan het festivalthema ‘Trots en Schaamte’. Daarnaast kreeg ook het leuke decor – gemaakt door de decorgroep van de Flora Musicalklas – een bijzondere vermelding.

In het stuk vertellen 6 middelbare scholieres over hun beweegredenen om zich terug te trekken op het toilet van de school. Ieder van hen heeft haar eigen redenen om de andere leerlingen niet onder ogen te willen of te durven komen. In een afwisseling van scherpzinnige observaties en persoonlijke monologen geven zij hun beeld op hun eigen functioneren en dat van elkaar.

Vorig jaar vielen leerlingen van onze school ook al in de prijzen op het RAB’s Festival. Toen won onze theatergroep de Prijs voor Aanstormend Talent.

Voor wie de voorstelling alsnog zou willen zien: op donderdagavond 15 maart spelen onze leerlingen deze voorstelling nog een keer, maar dan in Theater Hofplein in Rotterdam. Ze nemen dan opnieuw deel aan een theaterfestival voor middelbare scholen.

Het Floracollege is een Cultuurprofielschool voor vmbo in Naaldwijk.

 

901dd650-b277-4891-af07-b4f3454edf97
8d9c84fd-78c9-4ed2-b9f5-438bceaeb36b