Studenten van Lentiz | MBO Westland, onderdeel van World Horti Center, werken aan de hand van onderzoeksopdrachten, presentaties, projecten en stageopdrachten nauw met verschillenden (internationale) bedrijven. Op dit moment doen de studenten van de Lentiz mbo-4-opleiding Masters of Food een samenwerkingsproject. Ter voorbereiding van dit project hebben zes studenten een week lang mogen kennismaken met diverse afdelingen van het bedrijf Nature’s Pride.

Advies
Onderdeel van het project is het geven van een weloverwogen advies over de menukaart van het bedrijfsrestaurant. Om dit goed te kunnen doen hebben de Lentiz-studenten tijdens een ‘snuffelstageweek’ kennisgemaakt met werkzaamheden en werkplekken binnen Nature’s Pride, de mensen en de culturen. Vervolgens leerden ze tijdens de taallessen wat de lekkerste gerechten zijn die medewerkers in hun herkomstlanden op het menu hebben staan.

Programma
De studenten kregen na een bijzonder gastvrij ontvangst een mooi programma aangeboden bij Nature’s Pride: ze mochten 5 dagen lang kennismaken met allerlei afdelingen binnen dit mooie bedrijf, van Packing tot QC/loods en van taallessen tot de keuken. De week werd afgesloten met enthousiaste verhalen over marketing, inkoop, scheduling/SCM. Elke dag kreeg een docent van de opleiding een rondleiding, zodat ook niet-vakdocenten een kijkje in de keuken konden nemen. Ze hebben een goed beeld gekregen van de complexiteit binnen bedrijven als Nature’s Pride, bedrijven waar je normaal gesproken alleen maar langs rijdt zonder te weten wat zich achter de gevel allemaal afspeelt.

De samenwerking met Nature’s Pride is heel leerzaam voor onze studenten en docenten en wordt enorm gewaardeerd!