Hoe groot is de impact van duurzame ontwikkeling op jongeren en in hoeverre zijn zij met duurzaamheid bezig? Op deze vragen probeert de derde editie van de Pallet Design Contest in samenwerking met het bedrijfsleven, de deelnemende leerlingen, studenten en de bezoekers antwoord te geven.

​Op vrijdag 8 juni transformeren jongeren het nieuwe World Horti Center in Naaldwijk tot een interactieve tentoonstellingsruimte met ‘duurzaamheid’ als thema. Om 15.00 uur start de Pallet Design Live Wedstrijd waarin jongeren de strijd met elkaar aan gaan en de bezoekers, de jury en elkaar zullen verrassen met inspirerende creatieve uitingen. De opdracht is om producten van pallet- of resthout te maken en daarbij een persoonlijk verhaal over het belang van duurzaamheid voor de maatschappij en je eigen leven te schrijven.

Tijdens het event kunnen belangstellenden deelnemen aan een van de drie rondleidingen. Daarnaast zijn er workshops en demonstraties. Ook is er een speciale bloemententoonstellling ingericht. Studenten van MBO Westland zorgen voor gezonde hapjes en verse fruitdrankjes. Het evenement is gratis toegankelijk. De rondleidingen starten om 13.30, 14.30 en 15.30 en duren drie kwartier.

01-bloem-design-studenten-van-mbo-westland-staan-gereed-voor-de-contest