De YETS Foundation uit Vlaardingen is dit jaar één van de winnaars van een Appeltje van Oranje. Dat is een prijs van het Oranje Fonds voor organisaties die een verschil maken in onze maatschappij.

De YETS Foundation zet zich in om jongeren door middel van sport op het rechte pad te houden. De stichting zet basketbalteams op voor jongeren, onder andere op scholen zoals Lentiz | Geuzencollege en Lentiz | LIFE College. Het doel is om jongeren zelfredzaam te maken zodat ze op de lange termijn een positieve rol in de maatschappij kunnen vervullen.

Ieder jaar draaien de prijzen om een ander thema. In 2018 is dit ‘Jong en sociaal ondernemend’, wat betekent dat de Appeltjes dit jaar naar jonge mensen gaan die zich met hart en ziel inzetten voor een socialere samenleving.

De Appeltjes van Oranje zijn 6 juni door koningin Máxima overhandigd op Paleis Noordeinde. Naast een bronzen beeldje, dat ontworpen is door prinses Beatrix, kregen de prijswinnaars ook 15.000 euro.