Lentiz onderwijsgroep, Nederland en Amity University, India hebben bij de Nederlandse ambassade in Delphi, in het bijzijn van de ambassadeur, VNO NCW-missieleider De Boer, ministers Kaag en Schouten en minister president Rutte een intentieverklaring voor samenwerking (Memorandum of Understanding) getekend.

Deze veelbelovende intentie tot samenwerking betekent veel voor beide onderwijsinstellingen Lentiz onderwijsgroep en de Amity University in India. Doel is te komen tot ontwikkeling van curricula voor korte opleidingen voor Food, Horti Culture en Supply Chain. Daarnaast wil Amity dat de Indiase student via een stage van zes weken meer inzicht krijgt in het Nederlandse voedings- en tuinbouwsector, de systemen en de werkwijze van de sectoren. Ook hebben beide partijen het voornemen zogenaamde exposure reizen te organiseren voor de Indiase industrie samen met Indiase studenten.

Mooie kansen
Door de samenwerking ontstaan ook kansen voor de Lentiz mbo-studenten. Zo wordt het mogelijk een deel van hun opleiding in India te volgen en zo beter kennis te maken met de cultuur, de manier van zaken doen en andere zaken die relevant kunnen zijn voor hun toekomstig werk.

Tijdens het Study Abroad Program worden er seminars georganiseerd en bedrijven uit de glastuinbouwsector en voedingsmiddelentechnologie bezocht. Deze bedrijfsbezoeken zijn niet alleen bedoeld voor de Indiase BTEC-studenten, maar ook voor werknemers uit de Indiase foodindustrie, faculteitsmedewerkers en wetenschappers. Tevens volgen de Indiase studenten een korte cursus over het gecontroleerde kassysteem, teelt- en kastechnieken en worden trainers opgeleid door onze specialisten in de glastuinbouw.

Relaties in India
Deze ontwikkeling is niet alleen van belang voor de onderwijsinstellingen, maar ook voor het Westlandse bedrijfsleven. Immers hoe meer studenten kennis krijgen van de bedrijven hoe beter zij een hun “ambassadeursfunctie” kunnen oppakken in hun toekomstige arbeidssituatie.  De uitwerking van de activiteitenplannen zal verder worden uitgerold als basis voor een intensieve samenwerking voor de komende jaren.