Lentiz | MBO Westland biedt haar studenten de mogelijkheid om 10 weken stage te lopen in het buitenland. En daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Negentig procent van de Agro-Business studenten heeft gekozen voor een internationale stage dit schooljaar en is momenteel in het buitenland. Dit percentage is een groot contrast met het landelijke gemiddelde aan mbo-stages in het buitenland. Dit ligt op zeven procent volgens de laatste cijfers van het Nuffic.

Volgens directeur Atie de Gier kunnen bedrijven met de komst van het World Horti Center ervoor zorgen dat de wereld nog meer binnen handbereik ligt voor de mbo-studenten. Zakelijk gezien kunnen hier ook mooie samenwerkingsverbanden uit ontstaan. De directeur heeft internationalisering hoog op de agenda staan. De arbeidsmarkt vraagt steeds vaker om internationale ervaring bij afgestudeerden. Daarom alleen al zijn de stagebedrijven onmisbaar in het netwerk van Lentiz | MBO Westland.

School roept bedrijven op tot internationale samenwerking
De Business studenten van Lentiz lopen stage in de Sierteelt en AGF-sector binnen de internationale groothandels, handelskwekerijen en productielocaties. Ze vinden stageplekken via de reguliere kanalen en via eigen netwerken. Daarnaast roept de school de Westlandse bedrijven op, om handelspartners en eigen vestigingen in het buitenland te benaderen voor samenwerking. En die aanpak werkt!

Bedrijven in het Westland openen internationale deuren
Volgens Annemieke Kruyt, accountmanager stages van Lentiz, hebben WHC-participanten zoals de Best Fresh Group met het bedrijf Bio Montaña en de Dutch Flower Group momenteel Business stagiaires in huis die internationale ervaring opdoen. Dat geldt ook voor Dümmen Orange en Deliflor Chrysanten met hun vestigingen in Afrika. Via de Forever Plants Group wordt stage gelopen in Turkije. Ook buiten het World Horti Center hoefden partners als de Van Vliet Flower Group, FleuraMetz, de WBE Group en Selecta One niet lang na te denken over de vraag om stagiaires te ontvangen.

Foto:
Freek van Wingerden en Julian Lem tekenen hun stageovereenkomst met Marco van der Sar namens Dümmen Orange.

foto-freek-van-wingerden-julian-lem-en-marco-van-der-sar-dummen-orange