Studenten van de opleiding Business & Management van Lentiz | MBO Westland en van het vijfde jaar van Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum streden in de voorronde Skills Heroes: Internationaal ondernemer.

 

​Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo, waarbij studenten als beste in hun vakgebied uitgeroepen kunnen worden. De opbouw bestaat uit een voorronde, een halve finale en een finale. De voorronde vindt plaats op de eigen school en resulteert in een winnend team. Dit team strijdt namens heel Lentiz voor kwalificatie voor de finale. Tijdens de finale wordt de strijd gestreden om de landelijke titel. Vorig haar won Lentiz | MBO Westland deze titel. We hopen dit jaar natuurlijk weer met een Lentiz-team te winnen!

Dinsdag 30 oktober heeft op MBO Westland de Lentiz voorronde voor Skills Heroes: Internationaal ondernemen plaatsgevonden. Aan deze voorronde hebben zowel studenten van de opleiding Business & Management van Lentiz | MBO Westland als studenten van Het Groene Lyceum deelgenomen.

presenteren

De Skills Heroes vakwedstrijd Internationaal Ondernemer vraagt van studenten om te laten zien dat ze oog hebben voor de ontwikkelingen op de markt en creatief zijn in het benutten van (commerciële) kansen. Daarbij is het belangrijk dat de studenten in staat zijn eigen ideeën op overtuigende wijzen te brengen en anderen weten te enthousiasmeren.

In totaal hebben 66 teams dinsdag gedurende twee uur zitten zwoegen op een pittige opdracht waarbij met behulp van de groeistrategie van Ansoff en de DESTEP-methode onderzocht moest worden of Friesland Campina hun lactosevrije melk beter in India of West-Afrika in de markt kan brengen. Dit onderzoek moest in een pakkende presentatie worden samengevat. De presentaties werden per team beoordeeld door een tweeledige jury bestaande uit een docent en een afgevaardigde van een bedrijf. Bedrijven die hebben gejureerd zijn: Royal FloraHolland, Smit Kwekerijen, Zentoo Chrysanthemums, Florpartners, Air So Pure planten, Mirakuleus, Royal FloraHolland, Ondernemer Bob Goedemans, Barendsen en Westland Marketing.

Uiteindelijk kwamen Bonita Noordemeer en Fenne Zwinkels van Lentiz | Het Groene Lyceum als winnaars uit de bus. Quinten Buijs en Martijn van Leeuwen (Lentiz | Het Groene Lyceum) en Frank Stijger, Koen Vermeer en Lars Stolze (MBO Westland) verdienen een eervolle vermelding; zij eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Bonita en Fenne gaan door naar de kwalificatiewedstrijd waarin zij zullen strijden tegen de winnaars van mbo’s uit het hele land. Vanuit de kwalificatiewedstrijd worden de beste teams geselecteerd om deel te nemen aan de nationale finale op 20 tot en met 22 maart. Samen met hun begeleider gaan Bonita en Fenna er hard aan werken om ook deze nationale finale te winnen!

werken-aan-de-opdracht