Bij Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum is het toewerken naar een toneelstuk een jaarlijks terugkerend evenement. Na het successtuk van vorig jaar is er dit jaar opnieuw voor gekozen het toneelstuk van begin tot het eind zelf te schrijven en regisseren.

Luister hier naar het interview met docent Jimmy Goddijn en leerlingen Gijs Duijvenboode (klas 3C) en Jesse Marée (klas 4F) dat gisteren op WOS Radio is uitgezonden.

Docenten Jimmy Goddijn en Benjamin Hofland hebben de afgelopen weken veel samengewerkt om te brainstormen, scènes goed op elkaar te laten aansluiten en de relaties tussen de personages te bepalen.

Het toneelstuk Romee en Julia is een eigentijdse moderne versie van het eeuwenoude verhaal wat zich afspeelt tussen de Westlandse kassen en schuurfeesten, waarbij jongeren in een zoektocht zijn naar zichzelf.

Op vrijdag 16 november was voor 29 deelnemende leerlingen de eerste bijeenkomst. Onder leiding van de twee docenten maakte de leerlingen kennis met elkaar en kregen ze de eerste versie van het toneelstuk mee naar huis. Ook oud-leerlingen van de school zijn betrokken bij de voorbereidingen.

Het is de komende periode aan de leerlingen de mooie taak de personages op het toneel tot leven te roepen. Elke vrijdagmiddag repeteert het gezelschap in opmaat naar de voorstellingen op woensdag 3 en donderdag 4 april. De kaartverkoop start in maart 2019.

bezoek-goddijn-gijs-en-jesse-bij-wos-radio-19112018