De Europese Commissie organiseert sinds 2007 elk jaar de wedstrijd Juvenes Translatores (Latijn voor “jonge vertalers”). Zo wordt het leren van talen in scholen bevorderd en ervaren jongeren hoe het is om vertaler te zijn. De teksten die vertaald moeten worden, hebben ieder jaar een ander thema. Dit jaar is het thema cultureel erfgoed omdat 2018 is uitgeroepen tot het Europees jaar van het cultureel erfgoed. Vijf studenten van Lentiz | MBO Maasland hebben donderdag 22 november deelgenomen aan de wedstrijd. De uitslag wordt in februari bekend gemaakt.Om mee te kunnen doen aan de wedstrijd moeten scholen zich inschrijven. Van alle scholen die zich aanmelden worden 751 willekeurig geselecteerde scholen uitgenodigd om twee tot vijf leerlingen aan te wijzen die aan de wedstrijd zullen deelnemen. De wedstrijd vindt in alle deelnemende scholen tegelijkertijd plaats. Dit jaar was de wedstrijd gepland op donderdag 22 november.

Op Lentiz | MBO Maasland hebben vijf geselecteerde studenten onder toeziend oog van Marco Dorsman aan de vertaalwedstrijd deelgenomen. We bedanken tevens Reineke de Bruijn en Ellen van Oosten voor de ondersteuning bij de organisatie en uitvoering van de wedstrijd. Wij zijn erg blij met dit fantastische teamwork en trots dat we weer mogen participeren in de EU-vertaalwedstrijd.
De deelnemende studenten hebben als beloning al een T-shirt van de Europese Unie gekregen maar de mooiste beloning zou het winnen van de wedstrijd zijn. We wachten in spanning af, ergens in februari 2019 worden de resultaten bekend gemaakt.