Vandaag heeft Lentiz | Geuzencollege opnieuw het predicaat Excellente School in ontvangst mogen nemen. Dit gebeurde om 09.45 uur tijdens de officiële uitreiking op hun onderbouwlocatie aan de Willem de Zwijgerlaan. Het is de vierde keer op rij dat de school dit predicaat ontvangt.

De toekenning van het predicaat betekent dat een school onderwijs biedt van goede kwaliteit en zich daarmee onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel. Scholen die in aanmerking willen komen voor dit begeerde predicaat moeten door de schoolinspectie eerst de beoordeling “goed” ontvangen. Het Geuzencollege heeft als enige school in de regio deze beoordeling dit jaar opnieuw in de wacht gesleept.

Op basis hiervan is de jury van de Excellente Scholen uitgenodigd om te bezien of de school, met name op het profiel “Burgerschap”, maar ook op andere onderdelen excelleert. De school is verheugd en trots dat de jury opnieuw tot een positieve beoordeling gekomen.

Vanochtend om 09.45 uur is het predicaat overhandigd door Esther Deursen, directeur toezicht mbo van de onderwijsinspectie aan Theo Werner, directeur van het Geuzencollege. Ditmaal was de onderbouwlocatie Holy aan de Willem de Zwijgerlaan het toneel van deze feestelijke gebeurtenis. Bij de uitreiking waren leerlingen, collega’s, ouderraden, onderwijspersoneel en de Raad van Bestuur van Lentiz onderwijsgroep aanwezig. Het was een feestelijke gebeurtenis met een rode loper, ballonnen en gebak.

De komende drie jaar mag het Geuzencollege zich wederom Excellente School noemen. En hoewel de spanning er nu af is, is de opwinding er niet minder om. De school zal op verschillende momenten uitgebreid stilstaan bij dit heugelijke feit. Onder andere tijdens de open dag op woensdag 6 februari. Deze vindt plaats van 15.00 – 17.00 uur en van 19.00 – 20.30 uur. Natuurlijk bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen!