Op woensdag 6 februari werden bij Lentiz | Maasland de Zuid-Hollandse kampioenschappen voor Skills Talents georganiseerd. Het ging om de teamvakwedstrijden in het vmbo in de richtingen Tuinontwerp & -aanleg en Bloemwerk. In het provinciaal kampioenschap strijden de deelnemers in teams van drie leerlingen van vmbo-scholen tegen elkaar. De vakteams die het provinciaal kampioenschap winnen, kwalificeren zich hiermee voor de nationale finale.

Flink karwei

Het was een flink karwei om alles in orde te krijgen voor de wedstrijden! Er waren bijvoorbeeld 420 waalformaat klinkers en 144 buxusplanten nodig om voor alle zes deelnemende teams voldoende materiaal te hebben. Dankzij het harde werk van collega’s van VMBO Maasland is het gelukt om alles op tijd klaar te hebben.

Ontvangst

Om 11:00 werden alle teams hartelijk ontvangen op de school. Directeur Adri Reijm deed het welkomstwoord en na enkele praktische mededelingen verplaatsten de deelnemers zich naar het strijdtoneel (de kas en het bloemlokaal) voor de deelnemersinstructie.

Aan de wedstrijd Tuinontwerp & -aanleg deden teams mee van Melanchthon Business School, RGO Middelharnis, Lentiz | VMBO Maasland, Wellantcollege Alphen aan den Rijn, Wellantcollege Boskoop en Wellantcollege Madestein. Voor de wedstrijd Bloemwerk stonden 5 team van de volgende scholen in de startblokken: Melanchthon Business School, RGO Middelharnis, Lentiz | VMBO Maasland, Wellantcollege Boskoop en Wellantcollege Klaaswaal.

Wedstrijden

Om 12:00 werd het startsein voor de wedstrijden gegeven. De teams kregen twee uur de tijd om de wedstrijdopdrachten te voltooien. De deelnemers van de bloemwerkwedstrijd kregen een extra verrassing te verwerken. Bovenop hun reeds ontvangen opdrachten werd nog een bestelling toegevoegd. Er heerste een goede en fijne wedstrijdsfeer en op een enkele pleister na is alles goed verlopen. Toen om 14:00 het eindsein klonk, had de jury de zware taak om al het werk te beoordelen en tot een uitslag te komen. De prijsuitreiking liet dan ook iets langer op zich wachten en de spanning viel te snijden. Dat burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland al in de ruimte aanwezig was om de prijzen uit te reiken maakte het nog spannender!

Uitslag

Voor Tuinontwerp & -aanleg is uiteindelijk het team van Wellantcollege Alphen aan den Rijn er met de eerste prijs vandoor gegaan. RGO Middelharnis behaalde de tweede plek en de derde plek was voor het team van ons eigen Lentiz | VMBO Maasland.

De Bloemwerkwedstrijd werd gewonnen door het team van Melanchthon Business School. Ook hier werd RGO Middelharnis tweede en Lentiz | VMBO Maasland derde.