Maandag 1 april hebben vier leerlingen van Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum de eerste prijs van de Westlandse talentenjacht SPOTLIGHT gewonnen. Tijdens deze eerste editie van WestlandTheater De Naald streden zestig leerlingen van vijf middelbare scholen om de titel. Liselotte Bol, Yelina van Zelst, Vera Mutsaers en Iris Oosterwijk namen de bokaal mee naar huis.

In februari wonnen de meiden ‘Showtime’, de talentenjacht van Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum. Naast een plekje op de ‘Wall of fame’, wonnen ze ook direct een finaleplek voor de nieuwe Westlandse scholentalentenjacht SPOTLIGHT. In aanloop naar de finale werd de act geperfectioneerd en was er een tweetal docenten waar hulp aan gevraagd kon worden. De act ‘Dreamworld’ viel in de voorbereiding bij de organisatie van WestlandTheater De Naald al op, omdat de leerlingen van begin tot eind de act zelf hebben bedacht.

De deelnemende scholen waren ISW Hoogeland, ISW Irenestraat, IWS Gasthuislaan, Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum en Lentiz | Floracollege. Tijdens de finale presenteerde de vijf finale-acts zich aan de vakjury: deze bestond uit LAKSHMI, Kees van Amstel en Wilma Franchimon. De presentatie van de avond was in handen van Pepijn Gunneweg, presentator van de BZT-show en voormalig lid van theatergezelschap de Ashton Brothers.

Tijdens de prijsuitreiking werd eerst de prijs vanuit het jongerenpanel van WestlandTheater De Naald uitgereikt. Dit jongerenpanel koos de act van Liselotte, Yelina, Vera en Iris als beste van de avond. De avond leek al niet meer stuk te kunnen, maar ook de vakjury roemde de act van Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum. De vrolijkheid, de energie, het gebruik van social media in de act en de boodschap van buitensluiting die in de act verwerkt was, maakte het volgens de vakjury de meest complete act van SPOTLIGHT. Het feit dat de act ‘echt van hen’ was en helemaal zelf verzonnen en uitgewerkt, leverde de winst op.

Naast een bokaal, mogen de leerlingen optreden tijdens Podium Westland, optreden op het Nieuwjaarsconcert in 2020 en wordt er een Masterclass beschikbaar gesteld.

 

spotlight-1-april-2019