26 november 2019

Studenten geven bewoners advies om tuin klimaatadaptief (bestendig) te maken

Onderwijs, Strategische partner in de regio
Op maandag 25 november gaven twee studenten hovenier (igor en Kenley) bewoners advies om tuin klimaatadaptief (bestendig) te maken.

Twee studenten hovenier hebben afgelopen maandag (25 november) bewoners van Lansingerland advies gegeven om de tuin klimaatadaptief (bestendig) te maken. De bewoners waren tijdens de wedstrijd ‘Tuin van de Toekomst’, die uitgeschreven was door gemeente Lansingerland, benieuwd geworden wat zij kon doen om de tuinen bestendig te maken voor de klimaatverandering (droogte, regen, warmte…) en riepen de hulp in van studenten hovenier.

Igor en Kenley hebben plannen ontwikkeld en presenteerden dit aan de bewoners en medestudenten. De meest opvallende aanpassingen waren het uitbreiden van de biodiversiteit waardoor er meer plek komt voor de fauna en het ontwerpen van afwateringsplannen.

De ontwerpen werden enthousiast ontvangen.