02 december 2023

Jordi Wageveld over het leertraject: groeien in communiceren en leidinggeven

Strategische partner in de regio
Jordi Wageveld heeft het leertraject ‘Groeien in communiceren & leidinggeven’ bij Lentiz | Cursus & Consult bijna afgerond en deze cursus heeft hem echt laten groeien, waardoor hij zijn functie als bedrijfsleider bij kwekerij de Opstal beter en overtuigender kan uitvoeren. Maar ook als persoon heeft het hem veel gebracht. Wil je weten wat? Lees gauw mee!

Wat is de reden dat je deze cursus gestart bent?

“Ik werk bij trosrozenkwekerij de Opstal en ik merkte dat ik in mijn rol als bedrijfsleider in situaties terecht kwam waarbij ik dacht: ‘Hoe kan ik dit nu het beste aanpakken?. Denk bijvoorbeeld aan conflicten op de werkvloer met verschillende medewerkers of juist onderling tussen medewerkers.”

De cursus bestaat uit verschillende modules. Welke heb jij gevolgd?

“De cursus bestaat inderdaad uit 3 modules, die perfect op elkaar aansluiten. Dat is ook de reden dat ik ben begonnen met module 1 (effectief communiceren), daar leer je echt de basisvaardigheden van communicatie. Dat geeft mij mooie inzichten, die ik vervolgens goed kon gebruiken bij module 2. Daar gingen we er dieper op in en heb ik echt een hoop geleerd.

Het geleerde kon ik de volgende dag meteen toepassen en weet je… het werkte nog ook, super! Nu ik de smaak te pakken heb, ben ik ook module 3 (resultaatgericht managen) gaan doen en daarin krijg ik net die handvaten die ik nodig heb om het team op ons bedrijf goed te managen.”

Wat heeft de cursus ‘Groeien in communiceren & leidinggeven’ jou gebracht?

“Vooral veel inzicht in mijzelf en dat heeft mij als mens echt veranderd. Dat merk ik dus in mijn functie, maar ook als persoon. Waar ik mij voorheen nog weleens druk kon maken om zaken waar ik geen invloed op had, focus ik me nu op die zaken waar ik wél invloed op heb. Dat is een mooie wijze les, die ik nu regelmatig toepas. Zo heeft cursusleider Ine Prins met haar professionele aanpak ons nog veel meer wijze lessen geleerd. Je merkt aan alles dat zij veel tijd en liefde in de cursus stopt.”

“Ook nog leuk om te noemen, is dat de cursuslocatie heel divers is. Bij de 3e module wordt de cursus bijvoorbeeld gegeven op de bedrijfslocaties van de deelnemers, dat is heel interessant. Eind september komen we voor de laatste keer bij elkaar, dan zie ik alle deelnemers weer en praten we bij hoe het met iedereen gaat. Ik heb er nu al zin in!”

" Ik ben echt gegroeid, in mijn rol als bedrijfsleider maar ook als persoon, dat merk ik elke dag en daar ben ik heel blij mee!"