07 september 2022

Column Rick van Dam: Lentiz blijft verbinden

Netwerk
Dit jaar bereidt Lentiz zich voor op een nieuw strategisch meerjarenplan 2023-2027. Daarin komt natuurlijk het Lentiz-DNA terug: we zijn een toekomstgerichte, internationaal georiënteerde organisatie die staat voor de brede ontwikkeling van jongeren en volwassenen, met een onderwijsaanbod dat past bij hen én bij de bedrijvigheid in de regio’s van onze scholen.

Die integrale gebiedsbenadering staat centraal in ons denken en doen. We zijn ervan overtuigd dat relevant onderwijs altijd tot stand komt samen met, en liefst in de nabijheid van, de bedrijven en organisaties in onze omgeving. Daar gaan we ver in. Op veel plekken zetten we samen met overheden en ondernemers unieke concepten voor levensecht onderwijs neer.

Ook bij het schrijven van ons nieuwe strategisch plan laten we ons adviseren door onze grote groep externe relaties en onze medewerkers, studenten en leerlingen. In de gesprekken met hen passeren al onze strategische samenwerkingen de revue. Het leek ons een mooi moment om een indruk te geven van ons sterke regionale netwerk. Als resultante van vijf jaar Toekomstmakers – ons vorige strategisch meerjarenplan – én als opmaat naar ons nieuwe strategisch meerjarenplan. Het resultaat is dit magazine, de Lentiz Netwerk.

Bij Lentiz zijn we enorm trots op de breedte en diepte van onze samenwerkingen in de regio. Als voorzitter van de Raad van Bestuur speelde Gert Kant de afgelopen jaren een belangrijke rol in het opbouwen en onderhouden van dit netwerk. Nu mag ik het stokje van Gert overnemen. Ik bedank hem voor zijn fantastische bijdrage aan het succes van Lentiz in de regio.

Ik kijk er enorm naar uit om de samenwerking met al onze partners voort te zetten en verder uit te bouwen. Samen met hen en met alle Lentiz-collega’s blijf ik me elke dag inzetten voor nóg beter en nóg relevanter onderwijs in, voor en met de regio.

Rick van Dam
voorzitter Raad van Bestuur

Meer lezen?

Dit artikel komt uit Lentiz netwerk van september 2022. Lentiz netwerk is het relatiemagazine van Lentiz onderwijsgroep voor ondernemingen, (overheids)organisaties en onderwijsinstellingen in het Westland en Schiedam, Oostland, Midden-Delfland, Nieuwe Waterweg Noord, Barendrecht en Middelharnis.

Lees alle artikelen van Lentiz netwerk op: https://www.lentiz.nl/netwerk