Somtoday

Inloggen in Somtoday

We krijgen regelmatig opmerkingen van ouders en leerlingen die niet kunnen inloggen in Somtoday of die wel kunnen inloggen, maar waar dan sommige functies niet werken.
Dit ligt meestal aan een van de volgende twee oorzaken:

 

Browsers

Somtoday krijgt regelmatig updates en past zich daarbij aan aan de nieuwste Internet-browsers. Dat betekent dat de oudere versies niet meer worden ondersteund. Dit geldt vooral voor de Microsoft Internet Explorer. Deze is met de komst van Windows 10 geüpdatet naar Microsoft Edge. Met Internet Explorer worden dus niet meer alle functionaliteiten van Somtoday ondersteund. Zorg dus voor een nieuwe versie.

Als je een andere browser gebruikt, dan worden daar regelmatig updates van geïnstalleerd op je computer. Je hebt dan altijd de laatste versie die ook de beste bescherming geeft tegen malware, virusaanvallen en ander ongewenst binnendringen op je computer.

Wij raden dan ook aan om gebruik te maken van bijvoorbeeld Google Chrome of Mozilla Firefox. Deze browsers zijn gratis te downloaden en te installeren. Voor de Apple-omgeving is Safari ook een prima alternatief.

Je kunt inloggen bij Somtoday via https://17wq.somtoday.nl (Let op: dus géén www erbij)

Somtoday-app

Er is door de ontwikkelaars van Somtoday een eigen app ontwikkeld voor de App-store van Apple en de Play-store van Google. Deze app biedt helaas niet alle functionaliteiten die in de volledige browser-versie aanwezig zijn. Daarom raden wij het gebruik van deze app af.

Daarnaast zijn er zogenaamde third-party ontwikkelaars. Dit zijn mensen die zelf een app ontwikkelen, buiten Somtoday om. Hierin zit nog veel minder functionaliteit. Je kunt ook niet met de normale Somtoday-gegevens inloggen. Hier heb je dus helemaal niets aan.

We raden dus aan om geen app’s te gebruiken maar alleen de browserversie via https://17wq.somtoday.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht