100 jaar 't Groen

Op 1 september 1919 ging in Vlaardingen de Christelijke H.B.S. Groen van Prinsterer van start.
Men begon in het gebouw aan de Schiedamseweg 55. Na enige omzwervingen werd in 1957 het huidige gebouw aan de Rotterdamseweg 55 betrokken. Inmiddels was er ook een gymnasium-afdeling bij gekomen.
Vanaf 1968 heette de school Christelijke scholengemeenschap Groen van Prinsterer met een dependance in de Westwijk van Vlaardingen, het latere Westland Zuid.

Via enkele fusies kwam de school onder de paraplu van het Accentcollege, van de Holland Accent Onderwijs Groep en nu Lentiz onderwijsgroep.

Al die jaren was de school echter het meest bekend in Vlaardingen als ‘’t Groen’. 

In het kalenderjaar 2019 gaan we dit eeuwfeest groots vieren met een aantal activiteiten. Er komt in april een speciale uitvoering van onze creatieve avond MuToDa in de Stadsgehoorzaal van Vlaardingen, in september wordt een grote reünie georganiseerd en in november vindt er op school een onderwijsconferentie plaats. Daarnaast zullen er door het jaar heen ook activiteiten zijn voor de huidige leerlingen. Welke dat zijn houden we nog even geheim.

Hier zullen we gedurende het jaar alle mededelingen over het jubileum verzamelen.

 

REÜNIENIEUWS: zaterdag 21 september 2019

We hebben een speciale website geopend met informatie over de reünie voor oud-leerlingen en oud-medewerkers. Daar kun je je ook inschrijven voor de reünie.


Hoort, zegt het voort!

Kent u nog mensen van wie u denkt dat zij het leuk zouden vinden om te komen, laat het hen dan weten. Deel dit bericht, maak gebruik van uw netwerk om zo veel mogelijk oud-leerlingen op de hoogte te brengen van deze reünie.