Groene opleidingen

Komt er uit jouw beroepskeuzetest dat je iets wilt met ‘groen’? Of weet je dat al zonder zo’n test? Weet je eigenlijk niet zo goed wat dat nu is?

Misschien houd jij erg van dieren. Of ben je graag buiten, in de natuur? Heb jij groene vingers en kun je heel goed voor planten zorgen? Of vind je het leuk om met mensen om te gaan, bijvoorbeeld bij buitensporten of door ze te adviseren over een gezonde levensstijl en voeding? Of houd je juist van techniek en grote machines. Wist je dat je daarvoor ook bij een groene mbo-opleiding terecht kunt?

Als je onderstaande opdrachten hebt gedaan, weet je meer over groene mbo-opleidingen in de verschillende groene werelden. Succes!

Student achter pc

Opdrachten

Wat zijn de 'groene werelden'?

Binnen de organisatie Groenpact is er nagedacht over wat de groene sector nu precies inhoudt. Bezoek de website van GroenPact en voer de volgende opdrachten uit. Bekijk de Groene Werelden.

  1. Welke werelden zijn er ? Kies er drie uit, die je interessant lijken.
  2. Bekijk bij de eerste wereld van jouw keuze de film. Wat spreekt je in deze film aan?
  3. Bekijk bij je tweede keuze de tien foto’s. Selecteer twee foto’s en neem die over in je portfolio.
  4. Klik door naar: High-tech, Science & Design. Lees de daarbij aangegeven tekst door. Welke rol speelt bio-technologie in ons/jouw leven ? Welk belang heeft big-data in de groene sector?
  5. Je hebt nu drie of vier werelden in de groene sector bekeken. Waar zie jij jezelf een plek krijgen?
  6. Welke thema’s kent Groen Pact (9) en noem bij elk thema een activiteit – zie: GroenPact voor jou

Bezoek drie evenementen

Bezoek de pagina ‘Evenementen’ en zoek naar drie evenementen bij jou in de buurt. Welk evenement spreekt je aan? Ga bij dat evenement in de komende dagen op bezoek en maak er een korte impressie van (foto/entreebewijs/gesprekken/mooie ervaringen/…).