Als dierenartsassistent-paraveterinair assisteer je bij de behandeling van de dieren en je speelt een belangrijke rol in het contact met de eigenaren.
Werkbegeleider zorgboerderij
Inschrijven
Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Werkbegeleider zorgboerderij. Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.
Zeker weten waar deze opleiding om draait? Kom een dagje proefstuderen!
Kennismaken met deze opleiding?
Bezoek onze Open Dagen!Over de opleiding:
Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.Welk niveau is het?
Als Werkbegeleider Zorgboerderij (niveau 3) leer je hoe je zorgvragers begeleidt bij hun werkzaamheden op de boerderij. Je zorgt ervoor dat zij dagelijkse taken kunnen uitvoeren en biedt hen structuur en plezier in hun dag.
Volg je Persoonlijk Werkbegeleider Zorgboerderij (niveau 4)? Dan ga je nog een stap verder: je leert zorgplannen maken, de zorg coördineren en collega’s aansturen. Jij bent straks degene die het overzicht houdt!
Waar word je voor opgeleid?
Toelatingseisen
De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.
Wat kost deze opleiding?
Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.
Na je diploma?
Na je opleiding kun je aan de slag op zorgboerderijen of in zorginstellingen die een groene omgeving inzetten voor begeleiding. Je kunt werken met veel verschillende doelgroepen, afhankelijk van wat jij het leukst vindt. Het is ook mogelijk om door te studeren aan het HBO. Hiervoor heb je wel een niveau 4 diploma nodig.
Opbouw van de opleiding:
Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.Hoe is de opleiding opgebouwd?
We combineren theorie met praktijk. Je leert niet alleen uit boeken, maar vooral door te doen. Je bezoekt verschillende soorten zorgboerderijen en werkt samen met echte zorgvragers. Ook nodigen we gastdocenten uit die hun ervaringen delen en zorgen dat je altijd up-to-date bent.
Wat doe je in de les?
Tijdens deze opleiding leer je alles over het leven op de zorgboerderij. Je ontdekt hoe je dieren verzorgt, hoe je planten kweekt en hoe je omgaat met verschillende groepen mensen die een zorgboerderij bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan jongeren met gedragsproblemen, ouderen, mensen met een beperking of mensen die aan hun herstel werken na een moeilijke periode.
- Jaar 1:
Je maakt kennis met de zorgboerderij en de verschillende zorgvragers. Dit doe je niet alleen op school, maar ook tijdens praktijkbezoeken. - Jaar 2:
Je leert hoe je dieren en groen verzorgt en hoe je zorgvragers begeleidt. Je helpt hen bij hun taken op de boerderij en zorgt dat zij zich nuttig en gewaardeerd voelen. - Jaar 3:
Je bereidt je voor op de examens en specialiseert je verder. Als niveau 4-student leer je hoe je zorgplannen opstelt en de zorg coördineert, en hoe je collega’s begeleidt in hun werk.
Vakken tijdens deze opleiding
Tijdens de lessen komen onder andere de volgende vakken aan bod:
- Zorg: pedagogiek, psychologie, methodisch handelen
- Dier: welzijn, verzorging, anatomie
- Groen: teelt, veiligheid en werktuigen
- Loopbaan & burgerschap
- Nederlands
- Rekenen
- Communicatie
Handige links
Allemaal praktische informatie over de opleiding.Dit is het! Ik wil me inschrijven.
Schrijf je online inDeze opleiding volg je aan:
MBO Barendrecht
Lentiz | MBO Barendrecht is een kleinschalige school met een prettige sfeer en oog voor de student. Onze school bevindt zich in een dynamische regio, vlakbij het (internationale) bedrijfsleven. Door onze nauwe samenwerking met regionale bedrijven sluiten onze opleidingen goed aan bij de wensen van het bedrijfsleven en verlaten onze studenten de school met een waardevol diploma.
Alles over MBO BarendrechtMBO Oostland
Lentiz | MBO Oostland streeft naar eigentijds onderwijs waarin praktijk en theorie nauw zijn verweven, binnen- en buitenschools. Dat geven we vorm door samen te werken met bedrijven en instellingen in de regio.
Alles over MBO Oostland