Aan de slag bij Lentiz!

Lesgeven op een Lentiz-school? Of liever ondersteunend?

Wil je werken bij Lentiz? Dan helpen we je graag. Je kunt een dagje meelopen en er is een inwerkperiode bij elke school. Heb je nog geen bevoegdheid? Ook dan kun je bij ons terecht. We maken samen een plan en afspraken hoe jij je bevoegdheid het snelst kunt halen.

Docente in opleiding in gesprek

Maak een nieuwe start!

Zin in een nieuwe werkomgeving bij een dynamische onderwijsgroep? Wanneer je start bij Lentiz word je zorgvuldig begeleid. Elke Lentiz-school heeft een eigen introductieperiode.

Jouw nieuwe team

Lentiz heeft 14 verschillende scholen, zowel vo-scholen als mbo-scholen, met elk een eigen identiteit. Er is dus een grote diversiteit in typen onderwijs en daarmee ook schoollocaties. Naast ‘gewoon’ voortgezet onderwijs, hebben wij groene en grijze vmbo’s, groene mbo’s (agrarische opleidingscentra) en een Dalton mavo en groene lyceum.

Elke school heeft zijn eigen onderwijsconcept, organisatievorm en cultuur. Het is echt anders of je in Schiedam werkt (grootstedelijk gebied), een mbo in het groene Midden-Delfland of een mbo in Middelharnis. Kom kennismaken en een dagje meelopen om te zien of deze school bij je past.

Instroom en inwerkperiode

Via de website van Lentiz worden alle vacatures gepubliceerd. Na ontvangst van je motivatiebrief en cv krijg je bij potentiële geschiktheid een uitnodiging voor één of meerdere gesprekken en kun je kennismaken met enkele collega’s. Je kunt eerst een dagje meelopen en in gesprek gaan met docenten. Het is belangrijk dat je voor je besluit een goed beeld hebt van de school, de leerlingen en het team waarin je gaat werken.

Na indiensttreding neemt iedere nieuwe Lentiz-collega deel aan de introductiedag bij de start van het schooljaar. Nieuwe docenten worden tijdens die dag gekoppeld aan een mentor, die je het gehele eerste jaar met raad en daad bij staat. Deze mentor is een vakinhoudelijke collega. Startende en studerende docenten worden het eerste jaar minder intensief ingezet in de lessen (conform afspraken in de cao).

Collega’s in een OOP-functie worden begeleid door een directe collega of de leidinggevende.

Nog studerend, maar wel al aan de slag?

Ook docenten die nog aan het studeren zijn (of nog geen studie om een onderwijsbevoegdheid te behalen gestart zijn), worden nadrukkelijk uitgenodigd om met ons te komen praten. Samen onderzoeken we dan welke ambities je hebt en welke mogelijkheden er zijn om in deeltijd bij ons te werken en te studeren.

Direct bij je start bij Lentiz leggen we afspraken vast over een deeltijdopleiding/studie om je bevoegdheid te behalen. Ook maken we dan concrete afspraken over hoe we je gaan begeleiding en welke faciliteiten je daarvoor van ons krijgt.

Iedere studerende docent of stagiair wordt het gehele jaar begeleid door een werkplekbegeleider. Deze is jouw eerste aanspreekpunt. Je werkplekbegeleider is niet alleen vakdeskundig, maar kent ook de schoolcultuur en kan voor jou als vraagbaak dienen. Hij kan je de benodigde informatie over de school verstrekken en is verantwoordelijk voor de vakinhoudelijke, vakdidactische en pedagogische begeleiding.