Uit het verslag van..

Om u, als ouder/verzorger een idee te geven hoe onze leerlingen de maatschappelijke stage ervaren, hieronder een aantal citaten, afkomstig uit MAS stage verslagen.
Veel leesplezier toegewenst!


“Bij de slechtziende bewoonster heb ik de boterham gesmeerd, in stukjes gesneden en heb ik haar eten gegeven. Dit vond ik bijzonder om te doen omdat dit voor mij de eerste keer was dat ik een oudere eten gaf.”

Esmee van Ostende 
Stage De Tweemaster Maassluis

 

"Voor alle kinderen gingen we ons omkleden en schminken (als dat nodig was). Gelukkig voor mij ben ik al bruin dus ik moest alleen nog het pieten pak aan en nog wat rode lippenstift op. “

Shunaiska Martina
Stage Stichting Activiteiten Hoofdstedenbuurt.

 

“Wat ik mooi vond: dat er een man, die het zelf niet breed heeft, een blik vlees kwam doneren…”

Jaya Cairo 2B
Stage Stichting Net Niet Genoeg

 

“Ik heb gezien dat er nog genoeg armoede is in Nederland. Dat er gelukkig genoeg mensen zijn die vrijwillig klaar staan voor hun medemens.”

Sjoerd de Baat
Voedselbank Maassluis.

 

"Ik heb in mijn stage ook leren fluiten. Dat was wel iets moeilijker dan gedacht. Scheidsrechters hebben het best zwaar want mensen op de tribunes hebben veel commentaar."

Ryan Kuiters 
Juventus Schiedam

 

“Eerst zag ik er erg tegen op en wou ik niet gaan maar later besefte ik dat het een goede training is voor later en dat het goed is voor mijn sociale leven. Ik heb ook mensen beter leren begrijpen en heb ook ingezien dat pesten erg dom is. Dat je niet alleen een ander er mee hebt maar ook jezelf.”

Yasar Irtürk 
Anti Pesto

 

“Ik vond het erg leuk om aan kinderen die opdrachten uit te leggen en voor te doen. Het is belangrijk om dit met veel geduld en plezier te doen. En als ze het niet snappen nog een keer uit te leggen net zolang tot ze het wel snappen."

Kane van de Graaf 
Excelsior Maassluis.

 

“Ik vond het zeker bijzonder hoe de mensen met een beperking toch kunnen werken op de boerderij. Ik blijf er zeker nog stage lopen zolang het kan.”

Amber Bot 
Woon werk boerderij Nooitgedacht, Zuidbuurt