Geuzencollege

Onderwijsaanbod

Onze leerwegen

Het vmbo kent op het Geuzencollege 4 leerwegen:

Basisberoepsgerichte leerweg (BBL)
Voor leerlingen die graag praktijkgericht bezig zijn, is dit het basisniveau. Vanaf de bovenbouw omvatten de lessen zo’n 12 uur beroepsgericht onderwijs per week.
Kaderberoepsgerichte leerweg (KBL)
Ten opzichte van de BBL ligt het niveau van de avo-vakken iets hoger. Het aantal uren beroepsgericht onderwijs in de bovenbouw ligt gelijk aan de BBL.
Gemengde Leerweg (GL)
Hier kunnen leerlingen praktijk en theorie combineren, door 1 avo-vak minder te volgen dan in TL+. Vanaf de derde klas krijgen ze 9 uur beroepsgericht onderwijs per week.
Theoretische leerweg (TL+)
Deze leerweg is in de onderbouw gelijk aan de mavo. Leerlingen krijgen hier echter vanaf klas 3 ook 9 uur beroepsgericht onderwijs per week, een veel praktischer opleiding dus dan de reguliere mavo. Zij doen wel het gewone mavo-examen in 6 avo-vakken.


De meeste leerlingen komen terecht in zogenaamde dakpanklassen in de onderbouw. Zo’n klas heeft twee niveau’s, bijvoorbeeld BBL en KBL. Als leerling weet je op welk niveau je werkt. Je krijgt dan ook toetsen die horen bij jouw niveau. Is het te makkelijk voor je, dan kun je een niveau omhoog. Maar ook als het allemaal wat te moeilijk is, kunnen we het niveau aanpassen. Soms hoef je dan niet eens naar een andere klas. Belangrijk is dat de leerweg precies bij je past.

Onze opleidingen
Tijdens het tweede leerjaar moet je een keuze maken uit een van onze zes opleidingen. Hieronder kun je meer over deze opleidingen leren.

Onze opleidingen

Horeca & Commercie

Lijkt het je leuk anderen een geweldige avond te bezorgen? Dan gaat met Horeca & Commercie een wereld voor je open. Leer alles over gastvrijheid of verander in een keukenprins(es)!

Lifestyle & multimedia

Ben je creatief en hou je ervan te ontwerpen? Dan kun je met deze opleiding je hart ophalen, of het nu gaat om mode, design, fotografie of kunst. Laat maar zien wat je kunt!

Marketing & Ondernemen

Je eigen baas zijn, is dat niet heerlijk? Als je ervan droomt ooit je eigen winkel of bedrijf te hebben, leg je met Marketing & Ondernemen een prima basis voor later.

Sport & Welzijn

Ben je sportief en lijkt het je leuk iets voor anderen te ondernemen? Dan is S&W echt iets voor jou, want je krijgt extra sportlessen en mag zelf evenementen organiseren!

Techniek & Onderhoud

Techniek heeft de toekomst, want lassers, elektriciens of monteurs lijken steeds lastiger te vinden. Kies voor Techniek & Onderhoud en hou de maatschappij draaiende!

Zorg & Welzijn

Andere mensen helpen is mooi en nuttig werk. Met deze brede opleiding leer je op diverse manieren iets voor anderen te betekenen. Daar kun je later diverse kanten mee uit!

Welke leerweg je ook doet, je kunt bij alle opleidingen terecht

Top