Geuzencollege

Onderwijsaanbod

Onze leerwegen

Wat leuk dat je hier een kijkje neemt!

Ons Geuzencollege is een school voor vmbo. Je kunt dus bij ons terecht wanneer je VMBO in je advies hebt gekregen. Het vmbo kent op het Geuzencollege 4 leerwegen:

Basisberoepsgerichte leerweg (BBL)
Voor leerlingen die graag praktijkgericht bezig zijn, is dit het basisniveau. Vanaf de bovenbouw omvatten de lessen zo’n 12 uur beroepsgericht onderwijs per week.
Kaderberoepsgerichte leerweg (KBL)
Ten opzichte van de BBL ligt het niveau van de avo-vakken iets hoger. Het aantal uren beroepsgericht onderwijs in de bovenbouw ligt gelijk aan de BBL.
Gemengde Leerweg (GL)
Hier kunnen leerlingen praktijk en theorie combineren, door 1 avo-vak minder te volgen dan in TL+. Vanaf de derde klas krijgen ze 9 uur beroepsgericht onderwijs per week.
Theoretische leerweg (TL/MAVO)
Deze leerweg is in de onderbouw gelijk aan de mavo. Leerlingen krijgen hier echter vanaf klas 3 ook 9 uur beroepsgericht onderwijs per week, een veel praktischer opleiding dus dan de reguliere mavo. Zij doen wel het gewone mavo-examen in 6 avo-vakken.


De meeste leerlingen komen terecht in zogenaamde dakpanklassen in de onderbouw. Zo’n klas heeft twee niveau’s, bijvoorbeeld BBL en KBL. Als leerling weet je op welk niveau je werkt. Je krijgt dan ook toetsen die horen bij jouw niveau. Is het te makkelijk voor je, dan kun je een niveau omhoog. Maar ook als het allemaal wat te moeilijk is, kunnen we het niveau aanpassen. Soms hoef je dan niet eens naar een andere klas. Belangrijk is dat de leerweg precies bij je past.

Onze opleidingen
Tijdens het tweede leerjaar moet je een keuze maken uit een van onze zes opleidingen. Hieronder kun je meer over deze opleidingen leren.

Welke leerweg je ook doet, je kunt bij alle opleidingen terecht

Top