Zorg & Welzijn

Terug naar de opleidingen...


Profiel Zorg & Welzijn


Wil jij later een vak gaan uitoefenen waarin je klaarstaat en zorgt voor een ander? Dan moet je kiezen voor de sector Zorg & Welzijn. Je moet graag met mensen om willen gaan en voor ze klaar staan. Wat je nodig hebt is een portie geduld, goed kunnen luisteren en beschikken over het vermogen om door te zetten. Heb je dit nog niet, geen punt, dan leren wij je het!  

    

Met een diploma Zorg & Welzijn kun je straks, op het MBO, een opleiding volgen in de zorgsector, in het welzijnswerk, in de uiterlijke verzorging, in de horeca en facilitaire dienstverlening, toerisme, optiek, sport of in de laboratoriumtechniek.De keuzevakken die wij op het Zorgplein verzorgen zijn;


  • EHBO
  • Uiterlijke verzorging
  • Welzijn voor volwassenen en ouderen
  • Keuken


Kies je voor de sector Z&W dan moet je in ieder geval examen doen in het vak biologie en in een van de volgende vakken: aardrijkskunde, geschiedenis of wiskunde.Wij gaan veel op pad bv. naar Brownies en Downies, het Beauty Trade Festival, de Markthal, een Jeugdzorgvoorziening. Ook komen er zo nu en dan een aantal peuters op school waar jij een activiteit mee gaat doen. Verder verzorgen wij activiteiten in het Marnix revalidatiecentrum voor ouderen, woonzorgcentra en de dagopvang voor verstandelijk beperkte cliënten. Beautydagen is onze specialiteit, hier geef je een manicurebehandeling, een gezichtsreiniging, een dag make-up aan een klant.