Misschien is dit wel ons leukste leslokaal! In onze eigen winkel aan de Vlaardingse Fransenstraat laten leerlingen Marketing & Ondernemen zien wat ze op school hebben geleerd. Ze verkopen tweedehands spulletjes, als echte ondernemers in de breedste zin van het woord.

Als onderdeel van hun stage doen leerlingen in Lokaal97 zoveel mogelijk zelf. Ze etaleren, heten klanten welkom, maken de kas op en zorgen voor een leuke presentatie. Natuurlijk krijgen ze daarbij deskundige begeleiding, maar in principe zijn ze zelf voor de winkel verantwoordelijk. In Lokaal97 verkopen ze allerlei leuke tweedehands goederen die inwoners van Vlaardingen naar ze toebrengen. Daarbij gaat de opbrengst naar een goed doel dat de leerlingen zelf mogen uitkiezen.

Het streefbedrag is telkens € 1010. Symbolisch, omdat we op 10 oktober 2012 met de winkel zijn begonnen. Sindsdien hebben we reeds veel goede doelen met een donatie blij kunnen maken. Het geld ging onder meer naar een kinderweeshuis in India, onderzoek naar kinderkanker en een onderwijsproject voor kinderen in Afrika. Zo dragen de leerlingen van het Geuzencollege op bescheiden wijze bij aan een betere wereld.

Het leuke is bovendien dat Lokaal97 zo’n beetje alle kernwaarden en doelen van de school samenbrengt. De winkel biedt persoonlijk en praktijkgericht onderwijs, betrekt leerlingen bij de maatschappij, verbindt de school met het Vlaardingse bedrijfsleven en wekt talenten tot leven. Vandaar dat Lokaal97 zo’n succes is!

De winkel heeft zijn eigen website: www.geuzencollege-online.nl/97/

Lokaal97